Elazığ'da kan bağışı kampanyası

Türk Kızılay Derneği Elazığ Kan Toplama Merkezi tarafından öğretmen evi önünde düzenlenen kan bağış TIR’ına 6 gün içinde 300 vatandaşın kan verdiği belirtildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Ağustos 2013 20:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Elazığ'da kan bağışı kampanyası

Türk Kızılay Derneği Elazığ Kan Toplama Merkezi tarafından öğretmen evi önünde düzenlenen kan bağış TIR'ına 6 gün içinde 300 vatandaşın kan verdiği belirtildi.

Elazığ Kızılay Kan Toplama Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Selvi Eroğlu, İHA muhabirine yaptığı açıklamada bu sayının beklentilerinin altında olduğunu söyledi. Kan bağışının sadece acil durumlarda değil, her zaman gerekli olduğunu dile getiren Dr. Selvi Eroğlu, 18-65 yaş arası sağlıklı her birey erkeklerin 3 ayda bir, bayanların ise 4 ayda bir olmak üzere kan bağışında bulunabileceklerini dile getirdi. Dr. Eroğlu, kan bağışının sağlık açısından kişinin kronik bir rahatsızlığı yoksa hiçbir problem oluşturmadığını belirten Eroğlu, aksine bu durumun sağlığa faydasının olduğunu kaydetti. Eroğlu, “Kan bağışı özellikle kalp ve damar hastalıkları açısından koruyucu bir özelliği sahiptir. Tansiyon ve kollestrol hastaları açısından bu değerleri düzenlemede yardımcı olur. Bazı kaşıntıların önlenmesinde ve kalp krizlerini azaltmaya fayda sağlar. Sağlıklı her bireyin kan bağışında bulunmasını tavsiye ediyor ve kan bağışına bekliyoruz” dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber