Bingöl'de 1 ton esrar ele geçirildi

Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'nca düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 194 kilo toz esrar, bin 96 kilo kubar esrar, 41 dönüm arazide 1 milyon 300 bin kök hintkeneviri ele geçirilirken, 10 kişi gözaltına alındı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 19 Ağustos 2013 16:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bingöl'de 1 ton esrar ele geçirildi

Bingöl Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Genç İlçesi Yeniyazı, Direkli, Yelkaya ve Bulgurlu Köyleri kırsalında uyuşturu operasyonu yapıldığı belirtilerek şöyle denildi:

"Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'nca yapılan istihbarat çalışması sonucu Genç ilçesi Yeniyazı, Direkli, Yelkaya ve Bulgurlu köyleri kırsalında uyuşturucu madde imal ve ticareti yapıldığı tespit edildi. Bunun üzerine 13- 18 Ağustos tarihleri arasında Bingöl İl Jandarma Komutanlığı komutasında eş zamanlı operasyon başlatıldı. Operasyona Jandarma Özel Harekat, Kaçakçılık, İstihbarat, olay yeri inceleme timleri ve zırhlı araçlar katıldı. Tespit edilen bölgede yapılan ev ve arazi aramalarında 194 kilo toz esrar, bin 96 kilo kubar esrar, 41 dönüm arazide 1 milyon 300 bin kök hint keneviri ele geçirilirken, olayla ilgili olarak 10 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 6 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, uyuşturucu nedeniyle işlenen bir cinayetin zanlısı olarak arandığı tespit edilen A.A. ile diğer 3 kişi ise tutuklandı. Operasyonda ele geçirilen kenevir bitkisi arazide yakılarak imha edilirken, esrar maddesi ise savcılığa teslim edildi."

Olayla ilgili olarak 4 kişinin daha arandığı belirtildi.

Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi (TUBİM) tarafından yürütülen uyuşturucu fiyat projesi kapsamında Türkiye geneli toptan ve sokak düzeyi uyuşturucu fiyatları baz alındığında, ele geçirilen kenevir bitkisi ile esrar maddesinin toplam piyasa değerinin 27 milyon 562 bin lira olduğu belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber