SSK'nın bilgisayar sistemi çöktü, hastalar mağdur oldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Şubat 2006 16:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SSK Sigorta İşleri Genel Müdürlüğü'nün bilgisayar programları ile internet hatlarında genel arıza olması nedeniyle, tedavi amacıyla hastanelere giden sigortalı, eş ve çocuklarının tedavilerinin yapılamadığı bildirildi.

SSK Antalya Sigorta İl Müdürü Ahmet İncebacak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, SSK Sigorta İşleri Genel Müdürlüğü'nde bilgisayar ve internet hatlarında bir süredir genel bir arıza olduğunu, bu nedenle sigortalıların kurumdaki işlerinin gecikmeli yapılabildiğini söyledi. Bilgisayar sistemlerinin birkaç dakika çalışıp yeniden devre dışı kaldığını ifade eden İncebacak, tedavi amacıyla hastanelere giden sigortalıların da işlemlerinde sorunlar yaşandığını belirtti.

Acil hasta olan sigortalıların tedavilerinin yapılabilmesi için elden yazı verdiklerini bildiren İncebacak, Genel Müdürlük tarafından bilgi işlem programlarında değişiklik yapılması nedeniyle 12 Mart 2005 tarihinden önce sağlık karnesi alan sigortalı ve hak sahiplerinin tedavi hizmetlerinde sıkıntı yaşandığını söyledi.

İncebacak, şu bilgileri verdi:

"Bilgisayar programlarında yapılan değişiklik ve internet hatlarında yaşanan arızalar nedeniyle sigortalılarımıza hastanelerde verilen hizmetlerde aksamalar oluyor. SSK Sigorta İşleri Genel Müdürlüğü bilgisayar programlarında sigortalı ve hak sahiplerinin 'cinsiyet' bölümünde değişiklik yapılması nedeniyle 12 Mart 2005 tarihinden önce dağıtılan sağlık karnelerinde sorunlar yaşanıyor.

Bu tarihten önce sağlık karnesi alan sigortalı ve hak sahiplerinin karnelerindeki cinsiyet ve doğum tarihlerini içeren bilgilerin işlenmemesi nedeniyle bu hastalar sağlık hizmetlerinde sıkıntı yaşıyor. Hizmet alamayan sigortalılar da Sigorta İl Müdürlüğü Sağlık Karnesi servisi önlerinde uzun kuyruklar oluşturuyor."

BİLGİSAYAR İŞLEM MERKEZİ TAŞINIYOR

SSK Sigorta İşleri Genel Müdürlüğü Bilgi İşlem Daire Başkanı Menderes Varol da AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugün sabah saatlerinde bilgi işlem merkezinde yaşanan teknik bir arızanın giderildiğini bildirdi.

SSK Sigorta İşleri Genel Müdürlüğü Bilgi İşlem Merkezi'nde sistem değişiklikleri yapıldığını ifade eden Varol, sorunun, 12 Mart 2005 tarihinden önce verilen sağlık karnelerinde yaşandığını kaydetti.

Bu tarihten önce dağıtılan karnelerde sigortalı, eş ve çocuklarına ait cinsiyet ve doğum tarihi bilgilerinin kayıt altına alınmadığını belirten Varol, şöyle konuştu:

"Sigortalı ve hak sahiplerinin hızlı sağlık hizmeti alabilmeleri için 12 Mart 2005 tarihinden önce sağlık karnelerinde bilgisayara işlenirken, cinsiyet ve doğum tarihleri yazılımı işlenmemiş. Yeni başlattığımız provizyon uygulamasıyla sorunlar giderilmeye çalışılıyor.

12 Mart 2005 tarihinden önce dağıtılan sağlık karnesi sahipleri hastane ve eczanelerde sıkıntı yaşıyor. Böyle durumda olan sigortalı ve hak sahipleri Sigorta il müdürlüklerine gidip sağlık karnelerini düzelttirsinler. Yeni bir tarama başlattık. Nüfus ve Vatandaşlık bilgilerini alıp sigortalıların eş ve çocuklarının doğum tarihleri ile cinsiyetlerini de belirliyoruz." Varol, sigortalı ve hak sahiplerinin, "www.ssk.gov.tr" internet adresine girip "interaktif uygulamalar" bölümünde, sağlık karnesi "müstahaklık" sorgulama kısmından, sağlık karnesi, sigorta ya da vatandaşlık numaralarını girerek, kullandıkları sağlık karnelerinin geçerli olup olmadıklarını öğrenebileceklerini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber