Meteoroloji'den 2 bölge için yağış uyarısı

Yağışlar Orta Karadeniz Kıyıları, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinde etkili olacak. Yağışların özellikle Samsun, Ardahan, Kars ve Erzurum çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Ağustos 2013 09:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Meteoroloji'den 2 bölge için yağış uyarısı

Yapılan son değerlendirmelere göre; Orta Karadeniz Kıyıları, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeyi'nin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; ilk saatlerde Samsun'un Salı Pazarı ilçesinde, öğle saatlerinden sonra Ardahan, Kars ve Erzurum'un kuzey ve doğu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Doğu kesimlerde 1 ila 3 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı bekleniyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara ve Kıyı Ege'de kuvvetli olarak (30-60 km/s) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; ilk saatlerde Samsun'un Salı Pazarı ilçesinde, öğle saatlerinden sonra Ardahan, Kars ve Erzurum'un kuzey ve doğu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, heyelan, ulaşımda aksamalar yıldırım vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara ve Kıyı Ege'de kuvvetli olarak (30-60 km/s) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, çatı uçması vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber