Kablosuz internet riskleri

Haber Giriş : 18 Şubat 2006 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kablosuz internetin avantajları yanında risklerinin de bulunduğu bildirildi. İnternet Kullanıcıları Derneği 2'nci Başkanı ve Basın Sözcüsü Hakan Topuzoğlu, "Kablosuz internet, ileşitişim güvenliği açısından son derece riskli" dedi

İnternet Kullanıcıları Derneği İkinci Başkanı ve Basın Sözcüsü Hakan Topuzoğlu, "Kablosuz internet iletişimi yaygınlaştırdı ve evlerde dahi kullanılmaya başlandı. Wireless İnternet birçok firma tarafından tercih ediliyor. Tercih edilmesinin en önemli nedeni ise, kablo kargaşasına son vermesi. Kablosuz ADSL modem fiyatlarının düşmesi de kablosuz interneti yaygın hale getirdi" dedi. Topuzoğlu, kablosuz internetin risklerini ise, şöyle sıraladı:

"Bu risklerin başında, iletişim güvenliği geliyor. Bununla birlikte, arabayı çekerim, laptoptan internete bağlanırım düşüncesi yaygınlaştığı için, sizin internet numaranız (İP adresi) üzerinden başkaları da bağlanarak suç işlerse, bunun sorumlusu siz olacaksınız. Bununla birlikte, eğer ağınızda paylaşıma açık dosyalar varsa, kötü niyetli kişiler, kablosuz olarak ağınıza dahil olacak ve bu dosyalara ulaşabilecek. Raporlarınız, dosyalarınız internette gezerse hiç şaşırmayın."

vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber