Hukuk uyuşmazlıklarında arabuluculuk eğitimi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (OMÜSEM) tarafından düzenlenen, "Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Eğitimi" başladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Ağustos 2013 17:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hukuk uyuşmazlıklarında arabuluculuk eğitimi

Adalet Bakanlığı'nın 26.01.2013 tarih ve 28540 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan yönetmeliğine uygun olarak hazırlanan programda, Hukuk Fakültesi mezunu olup, beş yıl kıdeme sahip kişiler eğitim alacak.

Prof. Dr. Mustafa Tiftik, Prof. Dr. Ali Rıza Aydın, Prof. Dr. Kurtman Ersanlı, Yrd. Doç. Dr. Ali Türkmen, Yrd. Doç. Dr. Ali Ekin, Yrd. Doç. Dr. Onur Bekiroğlu, Yrd. Doç. Dr. Ayşenur B. Kavas, Yrd. Doç. Dr. Yücel Öksüz, Yrd. Doç. Dr. Nurhayat Yoloğlu tarafından verilecek eğitim, 36 saat teorik, 12 saat uygulama olmak üzere toplam 48 saat sürecek.

Üniversitemiz İktisadi İdari Bilimler Fakültesi'nde gerçekleşen eğitimde; arabuluculuğa elverişli alanlar, yargılama sürecinde arabuluculuk prosedürü, arabuluculuk için elverişli konular, müzakere ve yapılması gereken işlemler, anlaşma halinde uzlaşma metninin tanzimi ve hukuki niteliği, toplantı yönetimi, müzakere ve müşavere usulleri, arabuluculuk sürecinde etik kurallar, iletişim becerileri ve beden dili, iletişim becerileri ve beden dili, gelişim psikolojisi, arabuluculukta psikolojik yaklaşım kişilik ve davranış bozuklukları, öfke kontrolü ve sosyal psikoloji-sorun çözme becerileri, sorun çözmede uygulanacak hukuki yöntemler, örnek uyuşmazlık çözüm çalışmaları anlatılacak.

Eğitime devam eden kişilere katılım belgesi verilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber