Milli Güvenlik dersine giren Emekli Albay sınıftaki çocukları öldüresiye dövdü

Haber Giriş : 18 Şubat 2006 10:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zeytinburnu'nda bir lisede Milli Güvenlik dersine giren emekli Albay M. B., sınıftaki çocukları öldüresiye dövdü. Olay velileri ve milli Eğitimi ayağa kaldırdı.

Yüzleri gözleri yara bere içinde kalan çocuklar, hemen hastaneye kaldırıldı. Emekli Albay'ın dövdüğü çocuklardan birisinin kulak zarının patladığı belirtildi. Olayı öğrenir öğrenmez hastaneye koşan veliler, daha sonra çocuklarıyla birlikte ifade vermek üzere Zeytinburnu İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne geldiler.

Veliler, daha sonra Merkez Efendi Karakolu'na gelerek emekli Albay M. B.'yi şikâyet ettiler.
Oldukça üzüntülü olduğu gözlenen veliler, emekli Albay aleyhinde tazminat davası başta olmak üzere hukuki bütün girişimlerde bulunacaklarını belirttiler. Veliler, öğretmen diye okula alınan emekli Albay'ın çocuklarını dövmesine isyan ettiklerini ifade ettiler.

OLAY NASIL OLDU?

10-A sınıfı öğrencileri F.D (17), F.M.Y (17), K.Y, Ç.D, Ş.M.H, olayı şöyle anlattılar: ?Derste arka sıralarda bir patırtı olması üzerine hoca, öğrencilerin yanına gelerek ?Niye gürültü yapıyorsunuz?' dedi ve sırayla bizleri ayağa kaldırarak tekme tokat girişti. Tahta silgisiyle kafamıza vurdu.? Öğrenciler, daha önce de emekli Albay'ın dayağına maruz kaldıklarını söylediler.

1. Ordu Komutanlığı tarafından Milli Güvenlik derslerine girmesi için görevlendirilen emekli Albay M. B. tarafından tekme tokat dövülmeye maruz kalan ve dayaktan yüzleri tanınmayacak hale gelen gelen öğrencilerin, büyük bir şok yaşadıkları gözlendi.

"SADECE TAHTA SİLGİSİYLE VURDUM"
Bu arada; olayı kendisiyle görüşmek için aradığmız dayakçı Albay M. B., sorularımızı cevaplamaktan kaçındı. M.B., ?Konuşmak istemiyorum? dedi. Daha sonra, ?Sen durduğun yerde birisini döver misin?? dayak olayını savundu.
M.B., olayla ilgili olarak şunları öne sürdü: ?Dersin başından beri gürültü yapan 4 öğrenciyi ayağa kaldırdım. Birisine tahta silgisini fırlattım. Öğrenci eğilince silgi yüzüne değdi ve o öğrencinin kaşı çatladı. Daha sonra diğer öğrencilere de silginin yumuşak kısmıyla vurdum. Bu olay neden bu kadar abartıldı, anlayabilmiş değilim.? M.B., 1. Ordu Komutanlığı'nın da kendisini arayarak olayla ilgili bilgi aldığını söyledi.

"GEREKLİ GİRİŞİMLERDE BULUNDUK"
Okul Müdürü Mehmet Çuhadaroğlu, Okul Disiplin Kurulu'nu toplayarak durumu 1. Ordu Komutanlığı'na bildireceklerini belirtti. Çuhadaroğlu, bundan sonra B.'ın derslere girmeyeceğini sözlerine ekledi. Olayı öğrenir öğrenmez okula gelen İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Karaca ise, öğretmen hakkında gerekli işlemleri yapacaklarını kaydetti.

Vakit

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber