MEB ayrımcılık iddiasına soruşturma başlattı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Ağustos 2013 21:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, öğrenci ve velilere gönderilen ayrımcılık yaptığı iddia edilen mesajlarla ilgili olarak, "Okullar tatil olduğu için gerek enformatik bilgi mesajları üretememişler ve kendilerine göre bir takım pedagojik olduğunu düşündükleri ama gerçekten tartışılabilir nitelikteki mesajlar göndermişler" dedi.

Bakan Avcı, Slovakya Eğitim, Bilim, Araştırma ve Spor Bakanı Dr. Dusan Caploviç ile ikili olarak makamında görüştü. İki bakan daha sonra ortak basın toplantısı düzenledi. Milli Eğitim Bakanı Avcı, Slovakya ile Türkiye arasındaki vize rejiminin Türkiye açısından serbestleştirildiğini belirterek, vizelerde ilgili çalışmanın yapılacağını ifade etti. Avcı, eğitim programları çerçevesinde Slovakya'ya giderken zorluklar çektiklerini söyleyerek, vatandaşların Slovakya'ya daha rahat gideceklerini ve iki ülke arasındaki eğitim, bilim, kültür alanındaki ilişkilerin çok daha artacağını kaydetti. Avcı, Bakan Caploviç'in ziyaretinde Türkçe eğitim programlarının nasıl geliştirilen izni konuştuklarını ve turizm ve otelcilik okulları öğrencilerinin karşılıklı ülkelerde staj yapma olanağını sağlamak istediklerini sözlerini ifade etti.

Caploviç de, Avcı'yı Avrupa Birliği dışındaki ülkeler arasında eğitim, bilim ve teknoloji konusunda kendisine yakın hissettiği bir partner olarak gördüğünü belirterek, vize konusundaki gelişmelerle itki ülke arasında eğitim ve bilim alanında daha fazla işbirliği alanlarının ortayla çıkabileceğini aktardı.

Bakan Avcı, daha sonra gazetecilerin sorularını cevapladı. Bakanlığın mail bilgilendirme hattından öğrenci ve velilere çocuklara ayrımcılık ifade eden SMS atıldığı iddialarıyla ilgili Avcı, firma ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan protokole göre öğrenci velilerini öğrencinin okula gelip gelmediğini takip etmek için enformatik amaçla yapıldığını söyleyerek, "Firma zaman zaman öğrenci ve velilerini ilgilendirdiğini düşündüğü mesajlara 8383 hattı üzerinden ulaştırıyormuş. Okullar tatil olduğu için gerek enformatik bilgi mesajları üretememişler ve kendilerine göre bir takım pedagojik olduğunu düşündükleri ama gerçekten tartışılabilir nitelikteki mesajlar göndermişler. Onunla ilgili bu tür mesajların Milli Eğitim Bakanlığı bilgisi dışında gönderilmemesi gerektiğini, gönderenlerin sorumluluğunu hatırlattık, incelememizi başlattık" dedi.

Liselilerin kişisel bilgilerinin yayınlandığı iddialarına yönelik olarak Avcı, "Sorumlularını ve geğreğini yapmak üzere soruşturma başlattık" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber