Bilgisayar laboratuarının kullanım zamanı yarıya düştü.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Şubat 2006 12:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ben bilgisayar öğretmeni olarak bakanlığın bilgisayar dersi ve öğretmenleri ile ilgili uygulamalarından bahsetmek istiyorum. Adı geçen uygulamalar şunlardır:

- Bakanlık geçen sene başında detaylarını duyurmadan ilköğretim programını değiştirdi öğretim programından bahsetmiyorum bilgisayar dersi saati 2 dersten 1 derse indirildi.

- 4-5. sınıflar için, 2006-2007 eğitim öğretim yılından itibaren de 6-7-8. sınıflarda 1 derse indirileceği açıklandı.

- 2005-2006 eğitim-öğretim yılının 1. dönemi dönem ortasında yine kamuoyunda pek önemsenmemiş bir uygulamayla dönem ortası bilgisayar dersi 1 saate düşürüldü. Bu uygulama sonucunda 1-8 sınıfa kadar seçmeli olarak 1 saat bilgisayar dersi konuldu.

- Bakanlık 2005 sonuna kadar bilgisayarsız okul kalmayacak şeklinde açıklamalar yaptı. Bilgisayar Laboratuarlarını tamamladı.

Şu an durum ne? Benim okulumda 4, 5, 6, 7, 8. sınıflar 1 saat bilgisayar dersi alıyor. Her sınıftan 2 şer şube var toplam 10 saat ders var. Evet 10 saat okulda haftada 30 saat ders işleniyor.

Bilgisayar Laboratuarı haftada 20 saat bomboş duruyor makineler kullanılmadan eskimeye bırakılıyor. Bu durum sadece bizim okula özgü bir durum değil bir çok okulda bilgisayar dersi 1 saate düştükten sonra laboratuarın kullanım zamanı yarıya düştü.

Bin bir zorlukla kurduğu laboratuarları haftada 1 saat görüyor öğrenciler.

Başka bir uygulama ise formatör bilgisayar öğretmenleri ile ilgili. Yeni bir uygulamayla formatör bilgisayar öğretmenleri sadece laboratuardan sorumlu oluyorlar ve müdür yardımcısı kadar ücret alıyorlar. Derse girmiyorlar, müdür yardımcısı gibi çalışıyorlar ve aynı ücreti alıyorlar.

Bu konuda kamuoyunu bilgilendirmenizi rica ediyorum.

Haberi yazan: murti

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber