Kayak pistlerindeki taşlar temizlendi

Erzurum GHSİM kayak merkezindeki pistlerde taş temizleme çalışması başlattı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Ağustos 2013 10:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kayak pistlerindeki taşlar temizlendi

Geçtiğimiz günlerde kayak pistlerinde çimlendirme çalışması yapan GHSİM yaklaşan Kayak Sezonu öncesinde de pistlerde taş temizliği yapıyor. İşçiler, 8 adet kayak pistinde taş toplayarak kayak pistlerinin daha kullanışlı bir hale gelmesi için mesai harcıyor. Kayak İl Temsilcisi Nevzat Bayraktar, "Kayak merkezlerinde taş olmayan pistlerde daha az kar olmasına rağmen kayak yapılabiliyor. Biz de bunu göz önünde bulundurarak, kayak pistlerinde kış sezonu öncesinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz nezaretinde top toplama çalışması başlattık. Pistler temiz olursa, kış sezonunda az kar yaması durumunda bile kayak severler, burada kayak yapabilecekler. GHSİM işçileri bir hafta boyunca kayak pistlerinde taş toplama çalışması yapacak" dedi.

PARASI TAMAM İTHAL EDEN FİRMA YOK

30 kişiden oluşan taş toplama timi kayak pistlerinde harıl harıl taş topluyor. Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, İl Genel Meclisi'nin daha önce taş kırma makinası alınması için onay verdiğini hatta parasının bile hazır olmasına rağmen Türkiye'den ithal firmanın olmaması nedeniyle taş kırma makinesinin henüz Türkiye'ye gelmediğini söyledi. Çintimar, "Taş kırma makinesinin gelmemesi sonucu, bizde kurumumuzda görev yapan işçilere pistlerden taş toplatıyoruz. İşçilerimiz tırmık ve küreklerin yanı sıra elleri ile taşları toplayarak, pistlerimizi yeni sezona hazırlıyorlar" dedi.

KAYAKÇILAR RAHAT EDECEK

Artık 2013-2014 kayak sezonunda yerli ve yabancı turistler Palandöken Kayak Merkezi'ndeki pistlerde gönüllerince kayak yapabilecek. Taşlardan temizlenen ve çimlendirme yapılan pistlerde kayakseverler, rahat bir ortamda kayak yapacak. Türkiye'nin en uzun kayak pistlerine sahip olan Palandöken Kayak Merkezi'nde çalışmalar aralıksız sürüyor. Bu arada gondol lift yaz sezonunda da turizm amaçlı olarak açık tutuluyor. Yerli ve yabancı turistler istediği vakit Palandöken dağını gondol lift ile turluyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber