Mumcu: İHL'nin önü kesilsin derken...

Haber Giriş : 18 Şubat 2006 15:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İki günlük ziyaret için Manisa'da bulunan Mumcu, Manisa Genç İşadamları Derneği'nin (MAGİAD) düzenlediği, "Türkiye Ekonomisi Nereye Koşuyor?" konulu toplantıya katıldı. Konuşmasında hükümete yüklenen Mumcu, "İmam hatiplerin önünü kapatalım diye adaletsiz bir katsayı düzenlemesiyle Türkiye'nin mesleki eğitimini imha ettiler. Başörtüsü tuzağına kapılıp bir üniversite reformu yapamazsanız, bilgi üreten bir ekonomi olamazsınız. O zaman da ucuz hammadde rekabetine mahkum hale gelirsiniz." diye konuştu.

Ülkenin 30 yıldır geride kalmış bir kavganın tutsağı halinde ilerlediğini kaydeden Mumcu, "Bütün dünyada meslek eğitiminin ortaöğretimdeki payı yüzde 65, bizde ise yüzde 30'a geriledi. Eskiden yüzde 55 düzeyine kadar yükselmişti. İmam hatiplerin önünü kapatmak için saçma ve adaletsiz bir katsayı düzenlemesi getirildi. Kendisi için gelecek görmeyen insanlar meslek liselerine gitmiyor ama bu ülkenin üniversite kapasitesi belli. Adil bir rekabet de yok." şeklinde konuştu.

İmam hatiplerin niye problem edildiğini anlamanın mümkün olmadığına işaret eden Erken Mumcu, "Burada ekonomiden konuştuğumuzun farkındayım ve ekonomiden söz ediyorum. Çünkü milli eğitiminizde nitelikli bir din eğitimi vermezseniz daha nitelikli din eğitimi verdiği varsayılan okullara yönelim başlar ve bir rejim meselesi gündeme gelir. Siz geri kalmış aklınızla rejim problemini çözeyim derken katsayılar üzerinde saçma sapan bir düzenlemeyle Türkiye'nin meslek eğitimini, üniversite sistemini imha edersiniz ve nitelikli işgücü kaynaklarına ulaşamazsınız. Bilgi üretemez hale gelirsiniz. Nitelikli bilgiyle rekabet eden bir ekonomi olmadığınız için de insan gücünü ucuza satmaktan başka bir rekabet gücü olmayan bir ekonomiye dönüşürsünüz." dedi.

cihan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber