Memurlar, kademe aşkına 4 yıllık üniversite yarışında

Haber Giriş : 19 Şubat 2006 01:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), meslek yüksekokulu mezunu personeline kalan süreyi açıköğretim yoluyla okuyarak, 4 yıllık fakülte mezunu olma imkânı sağlayacak bir çalışma başlattı.

Bunun üzerine 2 ve 3 yıllık meslek yüksekokulu mezunu devlet memurları, fakülte diploması almak için sıraya girdi. Daha önce de Diyanet İşleri Başkanlığı, Yükseköğretim Kurulu ile anlaşarak, ilahiyat yüksekokulu personeline lisans tamamlama programı açtırmıştı. Bu gelişmeler, meslek yüksekokulu mezunu sağlık çalışanlarını ayaklandırdı. MEB'i ve Diyanet'i örnek gösteren sağlık çalışanları, ?Biz de 4 yıllık fakülte isteriz.? talebiyle Sağlık Bakanlığı'nı faks yağmuruna tuttu. Türk Sağlık-Sen'in öncülüğünde gerçekleştirilen kampanya çerçevesinde bakanlığa her gün yüzlerce faks çekiliyor.

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, diğer kamu kurumlarının memurlarına tanınan lisans tamamlama hakkının sağlık çalışanlarına da verilmesi gerektiğini söyledi. Meslektaşlarından yoğun talep geldiğini belirten Kahveci, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile konuyu görüşeceklerini kaydetti. Türk Sağlık-Sen Genel Toplu Pazarlık ve Mevzuat Sekreteri Muhammet Birinci de önlisans mezunu sağlık çalışanlarının büyük bölümünün 4 yıllık fakülte bitirmek istediğini; ancak çalışma saatleri nedeniyle buna fırsat bulamadıklarını söyledi. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'yle anlaşan MEB'in kendi personeli için lisans tamamlama eğitimi anlaşması yaptığını hatırlatan Birinci, ?Sağlık Bakanlığı'nın da kendi çalışanları için böyle bir imkân tanımasını istiyoruz.? dedi. Sağlık Bakanlığı bünyesinde, 3 yıllık sağlık eğitim enstitüsü mezunlarıyla 2 yıllık hemşirelik yüksekokulu mezunu yaklaşık 25 bin personel çalıştığını ifade eden Birinci, Avrupa Birliği müktesebatı çerçevesinde kamu çalışanlarına yüksek eğitim şartı getirildiğine de işaret etti. Öte yandan önlisans mezunu sağlık çalışanlarının 4 yıllık fakülte diploması almaları halinde özlük hakları ve maaşları da artacak.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber