'Suça kayıtsız kalan polis bedel öder'

Haber Giriş : 19 Şubat 2006 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, kolluk kuvvetinin ağırlıklı olarak yaya olmak üzere daha sık devriyeye çıkması, hatta bu iş için çevik kuvvet ekiplerinin de kullanılması talimatı verdi. Aksu, 81 ile gönderdiği 'Önleyici Güvenlik Tedbirleri' başlıklı genelgede, "Suçun önlenmesi için alınan ve alınması gereken tedbirlerin yürütülmesinde ihmal veya kayıtsızlık gösteren personele müsamaha gösterilmeyerek haklarında yasal işlem yapılacaktır" dedi. İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, alınması gereken önleyici güvenlik tedbirlerini özetle şöyle sıraladı:

Sokak hâkimiyeti sağlanacak

Azami imkân ölçüsünde sayısı artırılmış motorize ve yaya devriye ekipleri ile sokak hâkimiyeti sağlanacaktır.

Motorlu devriye ekiplerinin suça meyilli kişilerin tespiti ve suç işleyenin caydırılmasında yetersiz kaldığı görüldü. Bu nedenle devriye hizmetleri ağırlıklı olarak resmi kıyafetli ve yaya olarak yerine getirilecek.

Motorize devriye ekipleri olaylara seri şekilde müdahale ederek, el koyduğu olayları ilgili birime teslim edecek. Bu ekipler halkın yoğun olduğu bölgelerde görev yapacak.

Işık ve ses önleyici kolluk hizmetlerinin en önemli unsurlarından biridir. Buna göre devriyeler göreve tam teçhizatlı ve donanımlı olarak sevk edilecek, görevli bulundukları güzergâhlarında önceden olduğu gibi düdük çalmak suretiyle diğer devriyelerle haberleşirken, vatandaşa güvenlik ve huzuru sürekli kılmak için görevinin başında olduğunu hissettirecek, bu sayede suç işlemeye teşebbüs edebilecek kişilere de caydırıcı etkide bulunacaktır.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber