Meclis'in bu haftaki gündemi...

Haber Giriş : 20 Şubat 2006 06:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM'de bu hafta; karikatür krizi sonrasında başlayan İslam düşmanlığı ve Türkiye'nin bu konudaki girişimleri, Necmettin Erbakan'ın hapisten kurtulmasını sağlayacak düzenleme ve 4 milyon kadar kişi ve kurumun beklediği sosyal güvenlik prim alacaklarının yeniden yapılandırılması çalışmaları gündeme damgasını vuracak.

Meclis'te bu hafta yine 15.00-23.00 saatleri arasında çalışacak olan Genel Kurul'da öncelikle salı günü, görüşmelerine geçen hafta başlanan SSK ve BAĞ-KUR prim alacaklarının yeniden yapılandırılmasıyla ilgili tasarıyla devam edilecek.

Çarşamba günü görüşülmesi beklenen, Necmettin Erbakan'ın "Özel evrakta sahtecilik" suçundan aldığı 2 yıl 4 aylık hapis cezasını, cezaevi yerine evinde çekmesini sağlayacak yasa değişikliği teklifi ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Yasa'da tek maddelik değişiklik yapılacak. AKP Grup Yönetiminin bu konuda çok da aceleci davranmayarak tasarıyı 3 haftadır askıda tutması dikkat çekiyor.

Erbakan'la ilgili çalışmanın ardından Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilgili 3 tasarı Genel Kurul'da görüşülecek.
Yine çarşamba günü Avrupa Bölgesinde Yükseköğretimle İlgili Belgelerin Tanınması Sözleşmesi dışında Türk Tabipleri Birliği genel kurullarıyla ilgili düzenlemeyi içeren yasa teklifi de ele alınması bekleniyor.

Milyonların büyük bir sabırsızlıkla beklediği Banka ve Kredi Kartları Yasa Tasarısı ise 23 Şubat 2006 Perşembe günü görüşülmeye başlanacak.

ABDULLAH GÜL, GELİŞMELERİ ANLATACAK
Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, karikatür krizi sonrasında dünyada giderek artan İslam düşmanlığıyla ilgili son gelişmeleri ve Türkiye'nin girişimlerini İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyelerine çarşamba günü anlatacak.

SİGARA YASAĞI NE OLACAK?
Sağlık Komisyonu'nun kabul ederek gönderdiği yasa teklifinin geneli üzerinde çalışmalarını tamamlayan Adalet Komisyonu da salı günü teklifin maddelerini inceleyecek.

TELEFON DİNLEMENİN UNUTULAN PERSONELİ
Öte yandan Plan ve Bütçe Komisyonu da salı günü sosyal güvenlik kurumlarını tek çatı altında toplayan Sosyal Güvenlik Kurumu Yasa Tasarısının görüşmelerine devam edecek. 50 maddelik tasarının 12 maddesi kabul edildi. Bu arada komisyonda aynı gün, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in veto ettiği 15 yeni üniversite ile ilgili yasa bir kez daha görüşülecek. Yasaya, Temmuz 2005'te kurulan Telekomünikasyon Kurumu bünyesinde oluşturulan İletişim Başkanlığı'nın unutulan personeliyle ilgili kadro ihdası cetveli de eklenmişti.

Sağlık ve Sosyal İşler Komisyonu, AKP'nin verdiği, sağlık kurumları ve rehabilitasyon merkezlerine verilecek döner sermayelerle ilgili yasada değişiklik öngören yasa teklifini salı günü görüşecek Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu, UNİVERSİAD yasasında değişiklik yapılmasıyla ilgili yasa teklifini 22 Şubat'ta ele alacak.

Yine çarşamba günü, İçişleri Komisyonu, kırmızı pasaportu kimlerin taşıyacağı ile ilgili tartışma üzerine haftalar önce yarım bıraktığı Pasaport Yasası değişikliğiyle ilgili tasarıyı görüşmeye devam edecek.

Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu da 22 Şubat'ta, Uluslararası Telekomünikasyon Birliği 2003 Dünya Radyokomünikasyon Konferansı Sonuç Belgelerinin Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Yasa Tasarısını ele alacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber