Bakan Başesgioğlu: Genel sağlık sigortası herkesi kapsayacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Şubat 2006 13:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, genel sağlık sigortasının bütün vatandaşları kapsayacağını bildirdi.
Başesgioğlu, AK Parti'nin Adana Ceyhan İlçe Teşkilatı Kongresi'nde, iktidar olarak göreve geldiklerinden bu yana başarılı çalışmalar yaptıklarını söyledi.
Genel Sağlık Sigortası hazırladıklarını belirten Başesgioğlu, "Hazırladığımız Genel Sağlık Sigortası, bütün vatandaşları kapsayacak. Çocuklar doğumundan 18 yaşına kadar Genel Sağlık Sigortalı olacak" dedi.

Sosyal güvenlik kurumlarını bir çatı altında toplayacaklarını belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Başesgioğlu, bilgisayarlı sosyal güvenlik merkezleri oluşturacaklarını ifade etti.

Daha önce sadece anlaşmalı 300 eczaneden ilaç alan SSK'lıların bir süreden beri istedikleri eczanelerden ilaç alabildiklerini hatırlatan Bakan Başesgioğlu, "SSKlılar artık Türkiye genelinde anlaşma yaptığımız 20 bin eczaneden ilaçlarını rahatlıkla alabiliyorlar. SSK, Emekli Sandığı ve Bağ-Kur ayrımı da yapılmıyor" dedi.
Türkiye'deki işsizlik oranının yüzde 10 civarlarında olduğunu ve her yıl yaklaşık 750-800 bin gencin istihdam beklediğini ifade eden Başesgioğlu, işsizliğin önlenmesi konusunda çeşitli önlemler aldıklarını ve ekonomideki büyümeyle birlikte istihdamın arttığını kaydetti.

TARIMDAKİ İSTİHDAM
Tarımdaki istihdam oranının yüzde 28'ler civarında bulunduğunu, bu oranın yüzde 5-10 seviyelerindeki AB ülkelerine göre yüksek olduğunu kaydeden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Başesgioğlu, "Biz de tarımı modernleştirmek, birim alandan alınan verimi artırmak ve tarımdaki istihdam oranını düşürmek zorundayız. Ülkemizde tarımdaki istihdam oranını AB ülkelerindeki gibi yüzde 5-10 seviyelerine çekmek durumundayız" diye konuştu.

Hükümet olarak popülist bir politika izlemediklerini kaydeden Başesgioğlu, bir puan düşürdükleri SSK prim ödemelerinin, hazineye 500 milyon YTL civarında ek yük getirdiğini belirtti.

Konuşmaların ardından, kongrede mevcut başkan Ali Alper Boydak'ın hazırladığı tek listeyle seçimlere geçildi.
Kongreye, Mersin Milletvekili Ömer İnan, Adana milletvekilleri Abdullah Torun, Abdullah Çalışkan ve Ali Küçükaydın ile il başkanı Abdullah Doğru ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak da katıldı.

Bakan Başesgioğlu, kongrenin ardından Ceyhan Kaymakamı Ayhan Boyacı'yı makamında ziyaret eti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber