Abdüllatif Şener eşinin şarapları neden lavaboya döktüğünü açıkladı

Haber Giriş : 19 Şubat 2006 15:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, eşinin gelen şarap şişelerini lavaboya dökmesi konusunda "Aslında içkiye karşı bir alerjisinden dolayı değil, acaba çocuklar merak eder de tadına bakar mı tereddütü var" dedi. Şener, CNN Türk'de yayınlanan "Ankara Kulisi" programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. İçki yasakları tartışmaları sırasındaki çıkışı anımsatılan Şener, "Eşiniz de gelen şarap şişelerini açıyor ve lavaboya boşaltıyor" denilmesi üzerine, "Aslında eşimin de içkiye karşı bir alerjisinden dolayı değil, yani şöyle bir değerlendirmesi var. Evde böyle bir şey olursa acaba çocuklar merak eder de tadına bakar mı, içer mi diye bir tereddütü var. Onun için yaptığı bir şey bu" diye konuştu.

Şener, içki konusunun önemli bir konu olduğunu söylerken, "Şu açıdan, bizim milli kültürümüzün özünde hoşgörünün, insanların birbirine daha iyi anladığının göstergesi olarak hep motif olarak içki kullanılmıştır. Bu bizim milli kültürün derinliğinde var" dedi.

AKLIMDA MERKEZ BANKASI'NA ADAY YOK, NÖTR DURUMDAYIM

Merkez Bankası Başkanı Süreyya Serdengeçti hakkında bazı yayın organlarının kötüleme kampanyası sürdürdüğüne işaret edilmesi üzerine Şener, "Benden bir değerlendirme isterseniz şunu söyleyebilirim. Sayın Serdengeçti görevini yapmıştır. İyi de yapmıştır" dedi.

Şener, "Benim Serdengeçti ile ilgili olumlu izlenimim var. Ama bir başka şey de var. Aman başkası asla olamaz Merkez Bankası'nın başında, denildiği zaman ben bunu şöyle algılıyorum. Sanki Türkiye Cumhuriyeti'nin insan yetiştirme gücüne bir zaaf atfetme gibi algılıyorum. Ben sadece buna vurgu yaptım. Serdengeçti olabilir, devam edilebilir ama Türkiye'de Merkez Bankası Başkanlığı yapacak çok sayıda insan olduğuna da inanalım" dedi.

Şener, "Bir adayınız var mı" sorusuna "Samimi olarak söylüyorum. Aklımda hiçbir aday yoktur. Ben bu konuda tamamiyle nötr durumdayım" diye konuştu.

NAZIM HİKMET'İN MEZARI TAŞINMALI MI?

Programda ünlü şair Nazım Hikmet'ten dizeler de okuyan Şener, "Sizce artık mezarı taşımanın, Türkiye'ye getirmenin zamanı mı" sorusuna "Konuyla ilgili hukuki bir engel var mı onu bilmiyorum. Ama kendi arzusu da buydu bildiğim kadarıyla. Kendi arzusuna uygun bir çözüm bulunmalı diye düşünürüm" dedi.

cnntürk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber