Birgül öğretmenin dalışta büyük başarısı

Edirne'de Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenliği yapan 40 yaşındaki milli dalgıç Birgül Erken, Rusya'nın Kazan kentinde Dünya Sualtı Konfederasyonu tarafından düzenlenen Serbest Dalış Dünya Şampiyonası'nda 15 sporcunun katıldığı Speed Apnea branşında 3'üncü oldu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 23 Ağustos 2013 12:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Birgül öğretmenin dalışta büyük başarısı

Edirne Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi'nde görevli Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Birgül Erken, dalmaya 2004 yılında su altı fotoğrafçılığı yaptığı sırada hobi olarak başladı. 2010 yılında profesyonel oldu. Çanakkale Su Altı Sporları Kulübü'nde serbest dalış yapmaya başlayan Erken, son 2 yıl içinde yapılan Küp Apnea Türkiye Şampiyonası'nda peş peşe Türkiye ikincisi oldu. Geçen yıl Çorum'da yapılan Dinamik Apnea branşında da Türkiye üçüncülüğü aldı. Erken, ODTÜ SAS'ın düzenlediği Dinamik ve Statik Apnea yarışmalarında, iki altın madalya kazanarak milli takıma seçildi.

Antrenmanlarını Edirne'deki kapalı yüzme havuzlarında ve spor salonlarında yapan Erken, Dünya Sualtı Konfederasyonu tarafından 3-12 Ağustos tarihlerinde Rusya'nın Kazan kentinde düzenlenen ve 12 ülkeden 200 sporcunun katıldığı Serbest Dalış Dünya Şampiyonası'nda milli formayla ülkemizi temsil etti. Erken, Kazan'dan bronz madalya Türkiye'ye döndü.

Edirne'ye dönen Erken, kazandığı madalyasıyla Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan'ı makamında ziyaret etti. Öğretmen ve milli sporcu olan Birgül Erken'in başarısıyla gururlandıklarını söyleyen Özcan, bir sonraki şampiyonada birincilik madalyası beklediklerini söyledi.

2 yıldır milli formayı gururla taşıdığını belirten evli ve 1 çocuk annesi Erken, "Bana en büyük desteği doktor olan eşim Değer Erken verdi. Kendisi benim her antrenmanıma geldi ve birlikte çalıştık. Edirne Valisi Hasan Duruer ve Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan bana her türlü desteği verdi. Kendilerine çok teşekkür ederim. Türk bayrağını uluslar arası yarışmalarda göndere çektirmek için var gücümle her zaman çalışacağım" dedi. -

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber