İhmal sonucu ölüm iddiasıyla suç duyurusu

Denizli'de 2 çocuk annesi 40 yaşındaki Elif Pirinçci'nin, basit bir ameliyat için eşi 45 yaşındaki İbrahim Pirinçci ile gittiği Antalya'daki özel bir hastanede ihmal nedeniyle öldüğü öne sürüldü.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Ağustos 2013 12:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İhmal sonucu ölüm iddiasıyla suç duyurusu

Denizli'de 2 çocuk annesi 40 yaşındaki Elif Pirinçci'nin, basit bir ameliyat için eşi 45 yaşındaki İbrahim Pirinçci ile gittiği Antalya'daki özel bir hastanede ihmal nedeniyle öldüğü öne sürüldü. İbrahim Pirinçci, eşinin varis ve rahminin ters dönmesi teşhisiyle özel hastanede yapılan ameliyat ardından doktor ve hemşirelerin ihmali sonucu öldüğünü öne sürüp savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Feslikan Mahallesi'nde oturan Elif Pirinçci, belindeki rahatsızlık şikayetiyle doktora gitti. Burada 'Rahimde varis ve ters dönme' teşhisi konuldu. Pirinçci, tanıdıklarının tavsiyesi üzerine Antalya'daki özel bir hastanede çalışan Prof.Dr. M.E.S.'nin yanına gitti. Prof.Dr. M.E.S.'nin çifte, korkulacak bir şey olmadığını yaklaşık 45 dakika sürecek basit bir ameliyat ile sağlığına kavuşabileceğini söylediği ifade edildi.

"AMELİYAT 4 SAAT SÜRDÜ"

Tedavi olmaya karar veren Elif Pirinçci, geçen 29 Temmuz'da, görüştükleri Prof.Dr. M.E.S. tarafından ameliyata alındı. İddiaya göre, yaklaşık 45 dakika süreceği belirtilen ameliyat 4 saat sürdü. Ameliyatın ardından odaya alınan Pirinçci'nin rahim bölgesinde kanama başladı. Aşırı kan kaybı nedeniyle kalbi duran Pirinçci'ye müdahale edildi, kalp masajıyla yaşama döndürüldü. Yeniden ameliyata alınan kadına 11 ünite kan verildi. Pirinçci, ikinci ameliyat ardından yoğun bakıma alındı. 13 Ağustos'a kadar yoğun bakımda kalan Elif Pirinçci, aynı gün ailenin isteğiyle götürüldüğü başka bir özel hastanede yaşam mücadelesini kaybetti. Elif Pirinççi, yapılan otopsi ardından 14 Ağustos'ta Denizli'nin Çal İlçesi'nde toprağa verildi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Eşini 'basit olduğu söylenen' bir ameliyat için Antalya'ya götüren ancak cenazesini teslim alan tekstil işçisi İbrahim Pirinçci, Cumhuriyet Savcılığı'na başvurarak, ihmalleri olduğu gerekçesiyle sorumluluğu bulunan sağlık görevlileri ve hastane yöneticileri hakkında şikayetçi oldu. Acılı eş İbrahim Pirinçci, şöyle dedi:

"Ameliyatın 45 dakika süreceğini ve basit bir cerrahi müdahale olacağını belirttiler ancak 4 saat sürdü. Odaya getirdiklerinde eşim üşüdüğünü söyleyince üzerini örtmek istediğimizde kanamayı fark ettik. Hemşireleri çağırdık, bize normal olduğunu söyleyip, çarşafları değiştirdiler. Tekrar kanama başladı. Eşimin bu sırada kalbi durdu, odaya gelen doktor, hemşirelere bağırdı. Kan verip, kalp masajı yapıp tekrar hayata döndürdüler, sonra tekrar ameliyata aldılar. Eşimin iki atardamarında kanama olduğunu öğrendik. Onu yoğun bakıma aldılar. Bu süreçte eşimi mamayla beslemeleri gerekirken, bunu yapmamışlar. İhmaller sonucu bunları yaşadığımızı öğrendik."

"AÇ BIRAKILDI" İDDİASI

Eşini ambulans helikopterle Denizli'deki Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'ne getirmek istediğini, ancak hastanenin kabul etmediğini iddia eden İbrahim Pirinçci, "Bana eşimin beyin ölümünün gerçekleştiğini söylediler. Biz de başka hastaneye götürmek istedik. Önce izin vermediler sonra başka bir özel hastanenin doktoru eşimi alarak kendi hastanelerine götürdü. Burada doktorlardan eşimin aç bırakıldığını, tedavinin gerektiği gibi yapılmadığını ve çok kan kaybettiği söylediler. Eşim doktor ve hemşirelerin ihmali sonucu hayatını kaybetti" diye konuştu.

Gözyaşlarını tutamayan İbrahim Pirinçci, eşinin ameliyata gülerek girdiğini belirtip, "Hayallerimiz, umutlarımız vardı. Ameliyat ardından tatile gidecektik. Ev alacaktık, hepsi yarım kaldı. Benim canım yandı, başkalarının canı yanmasın. Başta savcılık olmak üzere Sağlık Müdürlüğü ve Başbakanlığa dilekçe gönderdim. İhmalin heabı sorulmalı" dedi. -

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber