YÖK Başkanı Teziç, hükümetle sürtüşme istemediklerini ifade ederek, kendi hazırladıkları YÖK yasa taslağını önce hükümet ile ele alacaklarını, daha sonra kamuoyunun tartışmasına açacaklarını söyledi.

Haber Giriş : 25 Aralık 2003 13:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
YÖK Başkanı Teziç, hükümetle sürtüşme istemediklerini ifadeederek, kendi hazırladıkları YÖK yasa taslağını önce hükümet ile ele alacaklarını, daha sonra kamuoyunun tartışmasına açacaklarını söyledi.

YÖK Genel Kurulu, Prof. Dr. Teziç'in başkanlığında toplandı. Prof. Dr. Teziç, toplantının başında yaptığı açıklamada, görüş bildirmeleri için hazırladıkları taslağı YÖK üyeleri, üniversiteler ve öğrenci temsilcilerine gönderdiklerini bildirdi.

Prof. Dr. Teziç, buralardan alacakları görüşlerle, taslağa son şeklini vereceklerini ve daha sonra hükümete sunacaklarını belirtti. Hükümet ile sürtüşme istemediklerini belirten Prof. Dr. Teziç, taslağı hükümet ile kapalı olarak taslağı görüşeceklerini, daha sonra kamuoyuna açıklayacaklarını ifade etti. Prof. Dr. Teziç, hükümete zaman kazandırmak için taslakta Anayasa değişikliğini öngören maddeler bulunmadığını açıkladı.

Prof. Dr. Teziç, bir soru üzerine, taslakta türban konusuna yer vermediklerini, bunun yargının konusunu olduğunu dile getirdi. Prof. Dr. Teziç, "Türban, bizim şu andaki konumuz değil. Bu, yargının konusu. Bu, yargı kararlarıyla çözülmüştür. Ulusalararası yargı kararlarıyla da çözülmüştür. Bizim yargı kararlarına uymaktan başka yapacağımız bir şey yoktur" dedi.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber