TODAİE eğitim programına başvuru şartları açıklandı

TODAİE eğitimi için ücretler 550 lira olarak belirlendi. Başvuru yapacak adaylar aday bilgi formunu doldurarak Devlet Personel Bakanlığı'na bildirmeleri gerekiyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Ağustos 2013 13:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TODAİE eğitim programına başvuru şartları açıklandı

TODAİE eğitimi için ücretler 550 lira olarak belirlendi. Başvuru yapacak adaylar aday bilgi formunu doldurarak Devler Personel Bakanlığı'na bildirmeleri gerekiyor.

YÖNETİCİ YETKİNLİKLERİNİN ARTIRILMASI PROGRAMINA İLİŞKİN BİLGİLER VE KURALLAR

1-Programın amacı; toplumsal, ekonomik, hukuksal ve teknolojik değişmeleri takip eden ve kamu yönetiminin bu değişimlere intibakını sağlayan, bütün çözümleri rasyonel değerlendirmeler neticesinde üreten, katılımcı, saydam ve halka hizmeti esas alan ve Ülkemizi yıllar sonrasına taşıyacak, kamu yöneticilerinin yetiştirilmelerini sağlamaktır.

2-Eğitim Programı, DPB tarafından toplanan talep dahilindeki en az müdürden genel müdür yardımcısına (genel müdür yardımcısı dahil) kadar olan unvanlara sahip olanlara yöneliktir. Ayrıca, söz konusu eğitim, en az 8 yıl kamu hizmeti bulunan müfettiş, uzman ve akademik
personele açıktır.

3-Bu eğitim; her dönemde üç programdan oluşmakta, I. ve II. Program 27, III. Program 24 konu başlığı altında toplanmaktadır. Programlar, her ayda bir program düzenlenmek üzere, üç ayda tamamlanmaktadır. Program dönemleri Ekim-Kasım-Aralık (2013), Ocak-Şubat-Mart (2014), Nisan- Mayıs-Haziran (2014) olarak belirlenmiştir.

4- Düzenlenecek her bir programın kontenjan kapasitesi 30 kişidir. Bu kontenjan çerçevesinde, kamu kurum ve kuruluşlarınca talepler “Aday Bilgi Formu” doldurularak Devlet Personel Başkanlığına intikal ettirilir. Talepler ayrıca, www.dpb.gov.tr internet adresinin “DPB e-Uygulama” başlığı altında bulunan “Eğitim Uygulaması” kısmının “Eğitim Programları Başvuru ” alt başlığı kısmından yapılır.

Talepler, her dönemin bir veya daha fazla programına yapılabilir. Taleplerin TODAİE Genel Müdürlüğünce belirlenen kontenjan kapasitesinden fazla olması halinde, kontenjanlar Devlet Personel Başkanlığınca mevcut kapasiteye uygun hale getirilerek ilgili kurumlara bildirilir. Taleplerin kontenjandan az olması halinde program başlatılmaz. Bu durumdaki talepler ile kontenjan fazlası talepler, daha sonraki dönemde aynı programa talep olması halinde öncelikle değerlendirilir.

5- Tespit edilen kesin kontenjanlar kurum ve kuruluşlara duyurulduktan sonra katılacak olan ilgililer TODAİE Genel Müdürlüğünce belirlenen şekilde söz konusu Genel Müdürlüğe başvurarak kayıtlarını yaptırırlar.

6- Belirlenen adaylardan katılamayacakların yerine, programın başlamasından 15 gün önce bildirilmek kaydıyla, kontenjandan yararlanamayan kurumların adayları yararlandırılır.

7- Program yöneticisi TODAİE Genel Müdürlüğünce belirlenir.

8- Programın tamamına katılmak esastır. Program süresinin 1/5'ine kadar izin vermeye Program Yöneticisi yetkilidir. TODAİE Genel Müdürlüğü tarafından, her bir Programa katılana “Katılım Belgesi”, üç Programın tamamına katılana ise “Sertifika” verilir. Program süresinin 1/5'inden fazlasına katılmayanlara belge düzenlenmez.

9- Programa katılım ücreti, TODAİE Genel Müdürlüğünce belirlenir.

10- Katılım ücreti, eğitim, ders notu, haberleşme, kırtasiye, görsel malzeme, yemek ve ikram giderlerini karşılamak üzere belirlenir. Katılım ücretinin kurumlarca ödenmesi esastır. Ancak, kurumca izin verilmesi halinde ücret katılımcı tarafından da karşılanabilir.

PROGRAM ÜCRETİ

Eğitime katılacaklardan eğitim, ders notu, haberleşme, kırtasiye, görsel malzeme, yemek ve ikram giderlerini karşılamak üzere, katılım ücreti olarak, kişi başına her bir program için 550,00 TL (KDV dahil) alınacaktır. Ayrıca, Ankara dışından gelen katılımcılar ücreti karşılığı Enstitü konukevinde kalabilecektir. Katılım ücretinin, TR360001000833035148835003 nolu Ziraat Bankası Anıttepe Şubesi TODAİE Eğitim Gelirleri Hesabına yatırılarak dekont kopyasının Enstitümüze iletilmesi gerekmektedir.

Başvuru şartlarının tam metni için Tıklayınız

Kontenjanlar için Tıklayınız

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber