Erdoğan'dan icra takibindeki kredi kartlarında faizin düşürülmesi talimatı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Şubat 2006 18:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, kredi kartları yasa tasarısında yer alan ve icra takibine düşen kredi kartı borcuna uygulanması öngörülen yüzde 22 faiz oranın düşürülmesi için talimat verdiği öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, AK Parti TBMM Grup toplantısının kapalı bölümünde Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, bu hafta Meclis Genel Kurulu'nda ele alınması beklenen kredi kartları kanunu tasarısı hakkında bilgi verdi.

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Sabri Varan'ın, "eski borçların silinmesi mümkün değil mi?" yönündeki sorusu üzerine Şener, tasarının BDDK, Bankalar Birliği ve ilgili tarafların görüşü alınarak mutabakat içinde hazırlandığını söyledi.

Başbakan Erdoğan da icra takibine düşen kredi kartı borcu için tasarıda öngörülen yüzde 22 faizin düşürülmesi için BDDK, Bankalar Birliği ve diğer ilgililerle görüşülmesi için talimat verdi.

Alınan bilgiye göre Erdoğan, kredi kartları borcunun silinmesini doğru bulmadığını da vurgulayarak, "Ben bankaların alacaklarını nasıl silerim? Öyle şey olur mu? Herkes ayağını yorganına göre uzatsın" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber