Babanın çabası kızını kurtarmaya yetmedi

Amasya'da akrabaları ile serinlemek için Çekerek Irmağı'na giren genç kız, boğularak yaşamını yitirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Ağustos 2013 21:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Babanın çabası kızını kurtarmaya yetmedi

Merkeze bağlı Bekdemir köyünde serinlemek isteyen Mısra Yezek (15) ile akrabaları Kübra (14) ve Derya (13) Yezek, Çekerek Irmağı'na girdi. Bir süre sonra boğulma tehlikesi geçiren kızları fark edip kurtarmak için ırmağa giren Mısra'nın babası Uğur Yezek, Kübra ve Derya'yı sudan çıkarmayı başardı. Kendisi de boğulma tehlikesi yaşayan baba Yezek, lise 10. sınıf öğrencisi kızı Mısra Yezek'i ise sudan çıkaramadı.

Bir süre suda çırpındıktan sonra gözden kaybolan genç kızı kurtarmak için baba Uğur Yezek, köylülerden ve jandarmadan yardım istedi. İhbar üzerine olay yerine giden Amasya Belediyesi Su Altı Arama Kurtarma birimi dalgıçları, bir süre sonra genç kıza ulaşmayı başardı.

Dalgıçlar tarafından sudan çıkartılan ve olay yerinde bekleyen sağlık görevlilerince kıyıda müdahalede bulunulan Mısra Yezek'in öldüğü belirlendi.

Vali'den telefonda yardım istedi

Bu sırada Amasya Afet ve Acil Durum Müdürü Adem Altun'u cep telefonundan arayarak olayla ilgili bilgi almak isteyen Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, baba Uğur Yezek ile görüşmek istedi.

Baba Yezek, kızına sağlık ekiplerinin müdahalesi sırasında yaptığı görüşmede Vali Çomaktekin'e yalvararak, "şok" uygulamasıyla kızının hayata döndürülmesini istedi. Yezek, "Sayın Valim, şok falan yapılmaz mı? 1,5 saat içinde çıkarttık sudan. Şu an kalp masajı yapılıyor. Hastanede şok yapılsa. Hastanede bir şok yapılsın. Doktor kalp masajı yapıyor. Götürelim şok yapalım" dedi.

Ekiplerin baba Yezek'i sakinleştirmelerinin ardından Mısra Yezek'in cesedi, Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

Ambulansla hastaneye götürülen Kübra ve Derya Yezek'in sağlık durumlarının ise iyi olduğu bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber