28 Ağustos 2013'ten önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Ağustos 2013 00:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türk Arap Diyaloğu Platformu heyetini, MÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Nail Opak ve beraberindeki heyet ile Beşiktaş Jimnastik Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Orman ve beraberindeki heyeti, Tarabya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek.

- Gül, daha sonra Lübnan'da kaçırılan THY pilotlarının aileleriyle görüşecek.

(İstanbul/11.00/14.00/15.00/16.30)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Keçiören Belediyesinin Gümüşdere Ihlamur Vadisi Projesi'nin temel atma törenine katılacak.

(Ankara/18.00)

2- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Rixos Otel'de, "Engellilerin Toplumsal Entegrasyonunun Geliştirilmesi Projesi"nin açılış toplantısına katılacak.

(Ankara/10.00)

3- AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Küresel Tasarım Kentleri Teşkilatı 2. Genel Kurulu'nun açılış törenine katılacak, Kamu Başdenetçisi Mehmet Nihat Ömeroğlu'nu kabul edecek.

(Ankara/11.00/15.00)

4- Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Ankara Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde Sheraton Hotel'de düzenlenen "Küresel Tasarım Kentleri Teşkilatı 2. Genel Kurulu Toplantısı"na katılacak.

(Ankara/11.00)

5- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ikili temaslarda bulunmak üzere gittiği Suudi Arabistan'da, Dışişleri Bakanı Prens Suud el-Faysal bin Abdulaziz el-Suud ile görüşecek.

6- Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Ekonomi Muhabirleri Derneğindeki kahvaltılı toplantıda, muhabirlerle bir araya gelecek.

(Ankara/09.30)

7- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bazı tesislerin temel atma ve açılış törenlerine katılacak.

(Ankara/18.00)

8- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 101. Dünya Dişhekimliği Kongresi'ne katılacak.

(İstanbul/18.30)

9- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Demiryolu-İş ile TCDD arasında imzalanacak 25. dönem toplu iş sözleşmesinin imza törenine katılacak.

(Ankara/11.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımalarıyla Şam'ın banliyölerine düzenlenen kimyasal silah saldırısına ilişkin gelişmeler ve Suriye'ye muhtemel askeri müdahaleyle ilişkin tartışmalar izleniyor.

- İsrail Parlamentosu Knesset'te, Suriye'ye düzenlenmesi muhtemel askeri operasyona ilişkin hazırlık tartışmalarının yapılacağı oturum gerçekleştirilecek.

(Şam/Halep/Beyrut/Tel Aviv)

2- Mısır'da, Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarında darbe karşıtlarına yapılan müdahale, devrik Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in tahliye kararı ve Müslüman Kardeşler Teşkilatı yönetici ve mensuplarına yönelik gözaltılar ve yansımaları takip ediliyor.

(Kahire/İskenderiye)

3- İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, Filistin-İsrail barış müzakereleri çerçevesinde Filistin'e düzenlediği ziyaretin ikinci gününde temaslarını sürdürecek.

(El-Halil/Beytüllahim)

4- BM ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi El-Ahdar el-İbrahimi, BM Cenevre Ofisi'nde basın toplantısı yapacak.

EKONOMİ

1- Türkiye İstatistik Kurumu, ağustos ayına ilişkin tüketici güven endeksini ve 2013 yılı ikinci dönemine ilişkin sanayi işgücü girdi endekslerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

SPOR

1- Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesinin (CAS) Fenerbahçe hakkındaki kararını açıklaması bekleniyor.

2- Beşiktaş-Tromsö UEFA Avrupa Ligi play-off turu rövanş maçına doğru

- Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic ve kaptan Tomas Sivok, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyecek.

- Beşiktaş, maçın hazırlıklarını BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde yapacağı antrenmanla tamamlayacak.

- Tromsö, maçın son hazırlığını Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yapacak.

- Tromsö Teknik Direktörü Agnar Christensen ve takım kaptanı Miika Koppinen Atatürk Olimpiyat Stadı'nda basın toplantısı yapacak.

(İstanbul/17.00/18.00/20.30/21.30)

3-Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay ve oyuncular, Kukesi ile oynanacak UEFA Avrupa Ligi play-off turu rövanş maçıyla ilgili Hüseyin Avni Aker Stadı'nda basın toplantısı yapacak.

- Bordo mavili takım, Kukesi maçı hazırlıklarını Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde yapacağı antrenmanla tamamlayacak.

(Trabzon/18.30/19.30)

4- FIVB Erkekler 21 Yaş Altı Dünya Voleybol Şampiyonası'na, Ankara ve İzmir'de yapılacak play-off maçlarıyla devam edilecek. Türkiye, TVF Başkent Salonu'nda Meksika ile karşılaşacak.

(18.30/Ankara)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber