Konak Belediyesi'nden İzmir polisi'ne bina jesti

Konak Belediyesi'nin sürdürdüğü restorasyon çalışmalarıyla ayağa kalkan Tekel Tütün Deposu, hizmete açılacağı gün için geri sayıma başladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ağustos 2013 10:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Konak Belediyesi'nden İzmir polisi'ne bina jesti

Restorasyonda son aşamaya gelen 1930'lu yılların başında yapılan bina eski ihtişamına kavuştu. Döküntü ve yıkık halinden Konak Belediyesi'nin çalışmalarıyla kurtulan Tekel Tütün Deposu, Emniyet Müdürlüğünün hizmetine tahsis edildi. Katlarda çürük ahşap zemini çöken, çatısı kullanılmaz hale gelen ve kaderine terk edilen Tekel Tütün Deposuna Konak Belediyesi sahip çıkarak, temelden çatıya yeniledi. Gazi Bulvarı üzerinden konumlanan ve kent merkezinde adeta bir utanç görüntüsü oluşturan depo binası, yepyeni bir görünüme kavuştu. Orijinaline sadık kalınarak restore edilen yapı, yılların yıpranmışlığını üzerinden atarak yeni yüzünü gösterdi.

TARİHİ DOKU KORUNDU

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, tarihi dokuyu çağdaş kent anlayışına uyarladıklarını ve kentin önemli simgelerini halkın hizmetine kazandırdıklarını belirterek şunları söyledi:

"Konak, gerek kent insanıyla gerekse başka ilçe, şehir ve ülkelerden gelen konuklarıyla dinamizmi 24 saat yaşayan bir kent. Sürekli yeniliklere açık ancak bir yandan da tarihi dokusuyla da adeta bir zaman tüneli. Biz Konak Belediyesi olarak bu tarihi dokuyu, geçmişin izdüşümlerini çağdaş dünyayla buluşturuyoruz. Müzelerimizi tarihi binalarda oluşturuyoruz, İzmir'in tarihine ışık tutan Arkeopark projemizi oluşturduk. Cumhuriyetin kuruluş yıllarına tanıklık etmiş Tekel binası da unutulmayı değil yaşamayı, halkın kullanımında olmayı hak eden bir binaydı. Restorasyon sonrası hem bina hak ettiği görünüm ve işleve kavuşacak hem de Emniyet Teşkilatımızla birlikte şehirde güvenlik ve huzurun sembolü olacak."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber