Aynı işi yapan, ama farklı kurumlarda olmalarından dolayı farklı ücretler alabilen koruma ve güvenlik personelinin özlük haklarına ilişkin sorunları

Haber Giriş : 26 Aralık 2003 00:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aynı işi yapan, ama farklı kurumlarda olmalarından dolayı farklı ücretler alabilen koruma ve güvenlik personelinin özlük haklarına ilişkin sorunları

Bizler 657 sayılı kanuna tabi devlet memurlarıyız, aynı zamanda 2495 sayıl özel güvenlik kanununa tabiyiz. Bizler tüm devlet memurları gibi hafta da 40 saat çalışmak zorundayız ve öğle de çalışıyoruz ama tek farkımız, bizler, vardiyalı çalışıyoruz, böyle çalıştığımız içinde uyku düzenimiz bozuluyor yani gündüz uyumaya alışıyoruz, gündüz çalışmaya tekrar başlıyoruz, gece uyumaya alışıyoruz.

Bu sefer dönüp gece çalışıyoruz bu düzensizlikte bizlerde stres yapıyor, ama bizler bir türlü bu çalışmamızın hakkını alamıyoruz. Bizlere deniliyorki ne iş yapıyorsunuzki akşama kadar oturuyonuz. Burdan soruyorum hangi devler memuru hammalık yapıyorki bizlerde yapalım, bize oturuyonuz diyen kişilere, tamam bizler oturuyoruz sizlerde gelin güvenlik görevlisi olun sizlerde oturun dediğimizde, nedense kimse gelip bizim yanımızda oturmak istemiyor. Aslında onlarda biliyorlarki bizler oturmuyoruz. Bizler bayramlarda çalışıyoruz ve bu çalışmamızın karşılığını bayram bittikten sonra izin veriliyor.

Bizler daha önce başbakanlığa halkla ilişkiler daire başkanlığına, bağlı bulunduğumuz içişleri bakanlığına, maliye bakanlığına, tüm gazetelere tüm yazarlara, tüm millet vekillerine yazılar yazdık. Ama kimse çıkıpta bir açıklama yapmadı. Sadece başbakanlıktan bize bir yazı geldi. Aynen şöyle yazıyordu: sizlerin özlük hakları bağlı bulunduğunuz kurum tarafından veriliyor. Ama sanırım bizler anlatamadık. Bizler özlük haklarımızdan bahsederken bu özlük haklarının değiştirilmesini istemiştik, bunu yapacak olanda çalıştığımız kurum değil devlettir.

Bugün tüm üniversitelerde çalışan özel güvenlik görevlilerinin aldığı ücret 447 milyondur. Tabi bu üniversite mezunu olanlar için geçerli. Üniversite mezunu olmayanlar 446 milyon ücret almakta. Bugün bir polis memuru fazla çalışmadan dolayı, can tehlikesi taşıdığı için, silah taşıdığı için, ayrı ücret almaktalar. Acaba bizlerin can güvenliği tehlikede değilmi? En az onlar kadar! Bekçiler, polis yardımcısı oluyor maaşları 800 milyon oluyor. Ne hikmettir, bizlerle ilgili konuşan hiç kimse yok. Oysaki her zaman göz önünde olanlar bizleriz.

Bizlerin, ayrıca farklı kurumlarda çalışan güvenlik görevlileri arasındaki maaş adeletsizliği de bulunmaktadır. İSKİ'de çalışan güvenlik görevlileri farklı, Devlet Demir Yollarında çalışanlar farklı, Merkez Bankasında çalışanlar daha da farklı, üniversitelerde çalışanlar farklı. Bu adeletsizliği kimlere yazmamız gerekiyor!!!

Açıkçası bilemiyorum. Çünkü kime yazdıysak, cevap gelmedi. Gelsede "SİZLERİN ÖZLÜK HAKLARI BAĞLI BULUNDUĞUNUZ KURUM TARAFINDAN BELİRLENİYOR". Bizlerin bu özlük hakları çalıştığımız kurum tarafından mı değiştirilecek acaba? Onu anlamış değiliz. Burdan tüm özel güvenlik görevlisi arkadaşlardan ricamız, hak verilmez alınır, diyerekten başbakanlığı mektup yağmuruna ve mail yağmuruna tutmalarını istiyoruz.

Herkese en derin sagılarımızı sunuyoruz

Şahin Güleryüz

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber