Mahalle bakkalı borçluları teşhir etti

Iğdır'ın Topçular Mahallesinde bakkal dükkanı işleten Sahip Çalar, borcunu ödemeyen müşterilerini işyerinin camına astığı 'liste' ile teşhir etti.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 29 Ağustos 2013 16:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mahalle bakkalı borçluları teşhir etti

Borçlarını ödeyemeyenlere hakkını helal etmeyeceğini söyleyen Sahip Çalar, yaklaşık bir yıldır işyerine uğramayan 12 kişiyi borcunu ödeyinceye kadar vitrininde teşhir edeceğini söyledi. Borcunu ödemeyen müşterilerini Allah'a havale ettiğini vurgulayan Çalar, Listede en düşük alacağım 65 ile 375 arasında. Söylememe rağmen yıllardır borçlarını ödemeyen müşterilerimi ben de liste yapıp işyerimin camına asarak teşhir ettim. Getirip borcunu ödeyen olursa üzerini karalayacağım. Yoksa bunları yıllarca teşhir edeceğim. Iğdır küçük bir yer. Herkes birbirini tanıyor. İşyerime gelen onların isimlerini okuyor ve onlar hakkındaki düşünceleri değişiyor dedi.

Borcunu ödemeyenlerin sayısının 14 olduğunu hatırlatan Çalar, Listeyi cama asınca iki kişi hemen getirip borcunu ödedi. Ben de onların ismini sildim. Diğerlerinin de kısa sürede getirip borcunu ödeyeceğine inanıyorum diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber