İzmir Enternasyonal Fuarı'nda gerginlik

İzmir Enternasyonal Fuarı'nın açılışı dolayısıyla düzenlenen törende, AK Parti ve CHP'li davetlilerin karşılıklı tezahüratları nedeniyle gerginlik yaşandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ağustos 2013 19:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İzmir Enternasyonal Fuarı'nda gerginlik

Tören sunucusunun karşılıklı tezahüratlar atılmaması yönündeki ikazlarının ardından önce Srilanka'nın milli marşı, sonra da İstiklal Marşı okundu. Sunucunun, 'İEF'in 82. yıldönümüne yakışır bir açılış olmasını istiyoruz' şeklindeki uyarılarının ardından gruplar sustu. Her iki ülkenin marşlarının okunmasının ardından tebrik telgrafları okundu.

Aziz Kocaoğlu, konuşmaya çıkınca sloganların sürmesi üzerine, "Bu fuar ne bu partinin ne şu partinin çiftliği değildir. Herkes ne yaptığını bilsin lütfen. Bu fuar Ulu Önderimizin bize mirasıdır. Lütfen herkes kendini bilsin. Burası siyasi arena değil. 82 yıllık Türkiye'nin ilk fuarının, Ulu Önderin talimatıyla kurulan fuarın 82'inci yıl etkinliğidir. Burada 60 ülkeden gelen konuk var. Hadi kimseye, bakanlara, belediye başkanlarına, siyasiye saygı göstermiyorsunuz ama yabancı konuklara gösterin. Burada bakan düzeyinde 60 ülkeden gelen konuk var. Bana ikinci defa bu konuşmayı yaptırıyorsunuz. Ben herkesten hem sizlerin adına herkesten ve sürçi lisan muhataplarından özür dileyerek sözlerime başlamak istiyorum. Ama bu üç oldu, bunu herkes iyi bilsin. Dördüncüsü olmayacak. Buna kim sebep olduysa kafasının kılcal damarlarına kadar yazsın" dedi.

Başkan Kocaoğlu'nun konuşmaları sürerken slogan atmayı sürdürenlere CHP İzmir Milletvekilleri Erdal Aksünger, Zriaat Mühendisleri İzmir Şube Başkanı Ferdan Çiftçi duruma engel olmaya çalıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber