Sandıma'da yaşama doğru

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, 63 yıl önce terk edilen ve yarımadanın ilk üç yerleşim yerinden biri olan Sandıma Köyü'nde, üç yıl sonra, yaşam yeniden başlayacak.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 30 Ağustos 2013 12:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sandıma'da yaşama doğru

Turgutreis'in Karabağlar, Bodrum'un Halikarnassos gibi şimdiki Yalıkavak'ın da ilk yerleşim yeri olan, 500 yıllık, 200 haneli Sandıma Köyü, 1950'li yılların başından itibaren terk edilmeye başlandı. 5 bin 450 metre rakımlı Bozdağ'ın eteklerinde ilkokulu, köy odası, sarnıçları, yel değirmenleri, köy kahvesi, lokantası, camisi, çeşmeleri olan, Rum, Bizans ve Osmanlı izlerini taşıyan Sandıma Köyü'nü terk edenler denize yakın yerlere yerleşti.

Arcadia markasıyla Türkiye'deki şarap pazarına giren işadamı ve Ege Restorasyon Turizm ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Arca da 8 yıl önce, yüksek mimar Hamdi Erdoğan'ın hazırladığı projeyle, Sandıma Köyü'nde yaşamı yeniden başlatıp, kültür turizmine kazandırmak için kolları sıvadı.

Köydeki binalanda devam eden röleve, restütasyon ve restorasyon çalışmalarını Yalıkavak Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Saruhan, proje sorumlusu yüksek mimar Hamdi Erdoğan'la yerinde inceleyen Özcan Arca, "Yaklaşık 121 dönüm alana yayılan köy, aslına uygun olarak yeniden yaşanılır hale getirilecek. 30 yeni villa yapılacak. Yapılacak amfi tiyatroda sanat etkinlikleri düzenlenecek. Yabancılar şimdiden mülk almak için sıraya girdi. Projeyi duyan uluslararası turizm şirketleri turlar düzenlemek için çalışmalarını başlattı. Üç yıl sonra Sandıma'da yaşam başlayacak" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber