65 yaşın üzerindeki Bağ-Kur'lulara maaşları, evlerine teslim edilecek

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Şubat 2006 13:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bağ-Kur'lular, artık maaşlarını PTT şubelerinden alabilecek ve primlerini yine bu şubelere yatırabilecek. Bununla birlikte, 65 yaşın üzerindeki Bağ-Kur'lulara maaşları, postacılar tarafından evlerine teslim edilecek.

PTT ile Bağ-Kur arasındaki işbirliği anlaşması bugün imzalandı. Etap Altınel Otel'de yapılan törene, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu da katıldı. Törende konuşan Bakan Başesgioğlu, özellikle banka şubesi olmayan kırsal kesimlerde Bağ-Kur'luların PTT'den maaşlarını çekebilmesinin önemli bir boşluğu dolduracağını söyledi.

65 yaş üzerindeki Bağ-Kur'luların maaşlarının PTT aracılığıyla evlerine teslim edileceğini ifade eden Başesgioğlu, PTT şubelerinin Bağ-Kur pirim tahsilatı içinde kullanılabileceğini kaydetti. İmzalanan anlaşma protokolü ile vatandaşların rahat ortamlarda hizmet alacağını ve kurumların iş yükünü paylaşacağını vurgulayan Başesgioğlu, "3.5 milyonu aktif sigortalı olmak üzere 16 milyon kişi Bağ-Kur şemsiyesi altında bulunuyor. Bağ-Kur önemli bir sosyal güvenlik kurumumuzdur. Kamu yönetiminde tüm kurumların işbirliği yapmasında büyük faydalar vardır. Bu işbirliğini kurumsal kıskançlığa dönüştürmeden yürütmemiz gerekiyor. Hepimizin amacı insanımıza en rahat ulaşabileceği hizmeti sunmaktır.

Vatandaşlarımızın devlet kapısından memnun dönmesini sağlamak hepimizin görevidir" diye konuştu. Bakan Yıldırım ise, vatandaşın hayatını kolaylaştırmanın devletin en önemli görevlerinden birisi olduğunu vurgulayarak, "Bağ-kur, 1 milyon 700 bin maaş alanı, 17 bin malül emeklisi ve 3.5 milyon pirim mükellefi olan önemli bir kurumumuz.

PTT ise geçmiş yıllarda 6 kalem olan işlem sayısını bugün 65'e çıkardı. Telefon faturaları, havale ve pirim yatırma gibi hizmetlerin dışında PTT, aklınıza gelen her türlü parasal işlemleri yapar hale gelmiştir" şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Bakan Başesgioğlu ve Bakan Yıldırım, işbirliği protokolünü imzaladı.

Her geçen gün hizmet çeşitliliğini artıran PTT, ülke geneline yaygın işyeri ve otomasyon ağı sayesinde sosyal güvenlik kurumlarından SSK ve Emekli Sandığı'ndan sonra Bağ-Kur ile de sözleşme imzalayarak, emeklilerin tamamına hizmet vermeye başladı.

PTT, ülke geneline yayılmış şubeleriyle hizmeti emeklilerin ve vatandaşların ayağına götürüyor. Bağ-Kur emeklilerinin yaşlılık, malullük ve ölüm aylığı ödemeleri ile Bağ-Kur prim borçlarının tahsili, 2 bin 722 PTT işyerinden yapılacak. Bunun için Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarını PTT'den almak üzere Bağ-Kur İl Müdürlüklerine dilekçeyle müracaat etmeleri, prim ödemeleri için ise PTT işyerlerine başvurmaları yeterli olacak. Uygulama Mart ayından itibaren başlayacaktır.

PTT Genel Müdürlüğünün ülke geneline yaygın işyeri ve otomasyon ağı sayesinde sosyal güvenlik kurumlarından SSK ve Emekli Sandığı emeklilerine 2005 yılı içerisinde 5 milyon 864 bin 782 emeklinin maaş, vergi iadesi ödemeleri ile Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü'nün Şartlı Nakit Transferi kapsamında da 260 bin hak sahibine PTT işyerinden ödemesi yapıldı. PTT ile değişik alanlarda faaliyet gösteren 69 kurum ve kuruluş arasında 87 çeşit hizmet protokolü imzalandı. Bu protokoller çerçevesinde şu hizmetler veriliyor:

"Kredi kartı tahsilatları, GSM ve telefon fatura tahsilatları, elektrik, su fatura tahsilatları, Emekli Sandığı, SSK ve Bağ-Kur emekli maaş ödemeleri, sağlık, hayat, trafik ve DASK sigorta tahsilatları, Digitürk, kontör ve kart satışı, efektif işlemler, internet erişim paketi, TCDD bilet satışları, katalog satışı, telefon, pul ve filatelik malzeme satışı."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber