Rektör 3. kez ?çete'den hakim karşısında

Haber Giriş : 23 Şubat 2006 06:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Yücel Aşkın, ?ihaleye fesat karıştırmak ve suç işlemek için teşekkül oluşturmak' suçlamasıyla bugün yeniden hakim karşısına çıkıyor.

Aşkın ile birlikte aynı davadan rektör yardımcıları Hasan Ceylan ile Ayşe Yüksel'le birlikte 7 kişi yargılanıyor. Duruşmanın bugünkü bölümünde tanıklar ile davaya müdahil olanlar dinlenecek. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in ağabeyi Tıp Fakültesi Sekreteri Ramazan Çelik ile ?Rektörü yakan kadın' olarak lanse edilen eski İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Sedef Er tanık sıfatı ile dinlenecek isimler arasında. Er'in vereceği bilgilerin davanın seyrini etkileyeceği belirtiliyor.

Mahkeme önceki duruşmada müdahil avukatlarının talebi doğrultusunda üniversitenin 2001 yılından bu yana lojman tahsisinde hangi kriterin uygulandığının ve eski karakol komutanı sanık Saffet Kara'nın maaşını kimden ve hangi sıfatla aldığının araştırılmasını istemişti. Bu soruların cevabının bugün açıklanması bekleniyor. Ayrıca Kara'nın üniversitedeki öğretim üyelerinin dünya görüşlerine ve eşlerinin giyim şekline göre fişleme yapılması talimatını kimden aldığı da mahkemede aydınlatılacak. 19 Ocak 2006'da yapılan duruşmada, müdahil avukatlarının bu talebi doğrultusunda mahkeme heyeti oybirliği ile durumun araştırılması için Van İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü, Van Bölge Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı, dönemin İl Güvenlik Komutanlığı birimi, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Van Başkanlığı ve YÖK Başkanlığı'na celse arasında ilgili birimlere ayrı ayrı müzekkere yazılmasına karar vermişti. Tıp fakültesine tıbbî cihazların alımı ve paranın ödenmesi konusunda ihalenin edinimine fesat karıştırıldığı ve resmî evrak üzerinde sahtecilik yapıldığı gerekçesiyle Rektör Yücel Aşkın ile birlikte yargılanan 9 kişi hakkındaki soruşturma başlatılmıştı. Aşkın, 13 Ekim 2005'te nöbetçi mahkemece tutuklanmıştı. Aşkın, 29 Aralık'ta yapılan duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber