Milletvekilleri artık sakin olacak!

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 02 Eylül 2013 03:06, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
Milletvekilleri artık sakin olacak!

TBMM Genel Kurul Salonu'nda, milletvekillerinin gerginliğe neden olan etkenler arasında saydığı ışık şiddeti ve yansımadan kaynaklanan problemler çözülecek. Gerimi artıran statik elektriğe karşı ise iletkenliğini yitiren halılar değiştirilecek.

TBMM Genel Kurul Salonu'nda, milletvekillerinin çalışmasını olumsuz etkileyen sorunlar gideriliyor. CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, TBMM Genel Kurul Salonu'nda, milletvekillerinin çalışma sırasındaki gerginliklerinin sebepleri ile bunlara çözüm içeren önerilerini TBMM Başkanlığı'na sunmuştu.

Demir, raporunda, salondaki turuncu renk hakimiyetinin insanı “kime saldırayım” duygusuna kaptırdığını, mikrofonlardaki elektrik kaçağı yüzünden negatif enerji yüklenmesine yol açtığını ileri sürmüştü.

Rapor üzerine harekete geçen TBMM Genel Sekreterliği, Prof. Dr. Turhan Alçelik ve Hilmi Or'un da bulunduğu uzmanlar tarafından “salondaki renk bütünlüğü, algılama ve akustik düzen” konularında bir çalışma başlattı.

Yapay çiçek ve boya etkisi

TBMM Genel Sekreter Yardımcısı Haydar Çiftçi, rapor kapsamında geçen seneden beri çalıştıklarını belirterek, “Masaların üzerinin cilalı olması sebebiyle yansıtma yapması ciddi bir sıkıntı. Salondaki mermerlerin cilalanması sonucu yansıma meydana geliyor. Başkanlık kürsüsünün arkasındaki mermerin yansımasının ciddi sıkıntıya sebebiyet vermesi, çiçeğin rengi, yapay çiçek olması, salonda yukarıda 44 tane kullanılmayan aydınlatma globunun görüntüsünün dikkat dağınıklığına yol açması, balkonlarda bulunan 8 adet yeşil renkli camın yansıması, Genel Kurul salonu tavan ve duvarlarındaki boya akustik algılamadaki zaafiyete yol açması, halının yapıldığı yıldan itibaren değiştirilmemesi nedeniyle problemlerin bulunması, ..Bu hususların tamamını tetkik ettik.”

Genel Kurul salonunun tavan ve duvarlarının akustik boyası ile zemin halısının değiştirilmesiyle ilgili çalışmaların da gelecek yıl yapılacağını belirten Çiftçi, şöyle devam etti:

Koltuklar değişmeyecek

“Mikrofonlardaki statik elektrik kaçağı olduğuna dair sık sık gündeme gelen konu var. Bunun muhtemelen elektrik kaçağından değil, zemin halısının anti-statik özelliğini kaybettiği için olduğunu düşünüyoruz. Halıyı değiştirerek çözeceğiz. Anti-statik halı olması lazım. Enerjinin oradan boşaltılması gerekir. Orada bir sıkıntı olduğu kanaatindeyiz. Öyle bir kaçak falan söz konusu değil.”

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber