4 memurun görev yeri, bir yılda 8 kez değiştirildi

Haber Giriş : 23 Şubat 2006 14:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'nın Havutlu Belde Belediyesi'nde çalışan 4 memurun görev yeri, bir yılda 8 kez değiştirildi. Memurlar, Belediye Başkanı Mesut Ekici aleyhinde ifade verdikleri için sürgün edildiklerini savunuyor

Adana'nın Merkez Yüreğir İlçesi'ne bağlı Havutlu Belde Belediyesi'nde görevli 3'ü bayan 4 memur, son bir yılda önce köylerdeki mezarlıklara, ardından da belediyenin araç parkına sürgün edildi.

Belediyenin eski Hesap İşleri Müdür Vekilleri olan Ergül Güzel ve Aliye Aslankaçıran, Belediye Başkanı Mesut Ekici'nin ?zimmet? ve ?rüşvet? suçlaması ile hakkında 27 yıl hapis cezası istenilen davada, Başkanın isteği doğrultusunda ifade vermedikleri için cezalandırıldıklarını iddia ediyorlar.

Belediyenin 21 yıllık memuru eski Hesap İşleri Müdür Vekili Ergül Güzel ve eşi 20 yıllık evlendirme memuru Gülseren Güzel, 17 yıllık muhasebe memuru Aliye Aslankaçıran ve 23 yıllık sekreter Aysel Yaluk, bir yıldan bu yana önce beldeye bağlı mezarlıklara ardından iş makinası ve kamyonların bulunduğu garajda görevlendirildiler.

Garajda günlerce evlerinden getirdikleri kilimlerde oturarak mesainin bitmesini bekleyen memurlar, dün aldıkları tebligatla şoka girdiler. Belediye Başkanı Mesut Ekici'nin imzasını taşıyan tebligatta, 4 memurun belediye ile ilişiğinin kesildiği belirtiliyordu.

?HURDA KAMYONA AKARYAKIT ALINDI'

Belediyeye ait garajda bulunan biri hurdaya çıkmış 6 kamyona yerlerinden oynatılmadığı halde 5 ay boyunca akaryakıt alınmış gibi gösterilerek belediyenin 150 bin YTL zarara uğratıldığını belirten eski hesap işleri müdür vekili Ergül Güzel, ?1 Aralık 2004'te belediyeye gelen müfettişlere başkanın isteği doğrultusunda ifade vermediğimiz için cezalandırılıyoruz. Bu araçlar biz burada görev yaptığımız sürece buradan bir yere ayrılmadılar, ama her gün geçici işçi Süleyman Özkan imzasıyla akaryakıt alınmış gibi paralar ödendi? dedi.

?MEZARLIKTA KALMAK PSİKOLOJİMİZİ BOZDU'

Köy mezarlıklarında günlerce kaldıkları için psikolojilerinin bozulduğunu ifade eden Aliye Aslankaçıran, yeni görev yeri olan garaj bir türlü alışamadığını belirterek, ?Yere oturduğumuzda dizlerimiz ağrıyor, kamyonların arasında mahkum gibi volta atarak, saatin 5 olmasını bekliyoruz? şeklinde konuştu.

BAŞKAN EKİCİ İKİ AYRI DAVADAN YARGILANIYOR

Belediye Başkanı Mesut Ekici'nin, 28 Mart Yerel Seçimleri'nde sahte seçmen yazdırmak ve seçmen listelerinde değişiklik yapmak suçlamasıyla Adana 2'nci ve 11'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanması devam ederken, Adana 3 Ağır Ceza Mahkemesi'nde ?zimmet? ve ?rüşvet? suçlamasıyla açılan bir diğer davada ise Ekici hakkında 27 yıl hapis cezası isteniyor.

Belediyeden haksız ve yasalara aykırı bir şekilde çıkarıldıklarını savunan memurlar, haklarını yargıda arayacaklarını ifade ettiler.

NTV

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber