Aydın belediyesi basına yönelik saldırıyı inkar etti

Aydın Belediye Meclisi'nde gazeteciler ile güvenlik görevlileri arasında yaşanan gerginliğin damga vurduğu toplantının ardından Aydın Belediyesi'nden yapılan açıklamada toplantı yapılabilecek yerler açıklanırken, basın mensuplarına yönelik her hangi bir davranışın olmadığı iddia edildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Eylül 2013 19:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Aydın belediyesi basına yönelik saldırıyı inkar etti

Aydın Belediyesi'nden yapılan açıklamada; "İçişleri Bakanlığı'nın 2004/21 sayılı yayınladığı genelge uyarınca adliye, valilik, belediye gibi kamu kurumlarının içinde ve belirli kapalı alan mesafelerinde basın açıklaması yapılması hukuka aykırıdır. MHP İl Başkanı Fevzi Köse, önce belediye meclis salonunda ilçe başkanı ve diğer partilileri ile beraber basın açıklaması yaparken, kendisine kamu alanında basın açıklaması yapılamayacağı nezaket çerçevesinde belirtilmiştir. Fakat, basın toplantısına ısrarla devam etmiştir. Aydın Belediyesi her zaman olduğu gibi kanunlar çerçevesinde hareket ederek Fevzi Köse ve parti yöneticilerini dışarıya çıkartmıştır. Köse, basın açıklamasına belediye binasının önünde devam ederek suç işlemeye de devam etmiştir" denildi.

Basın mensupları yönelik her hangi bir fiili davranışın olmadığı savunulan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Toplantıya katılan basın mensuplarının basın özgürlüğü çerçevesinde haber alma ve haber yapma özgürlüğü vardır. Gerek belediyemizde, gerek dışarıda iddia edildiği gibi basın mensuplarına herhangi bir saldırı ve darp olmamıştır. Ayrıca, MHP İl Başkanı Fevzi Köse'nin dışarıda yapmış olduğu açıklama sonunda, temizlik işlerinde usulsüzlük olduğunu dair iddia sahipleri ile birlikte ve sahiplerinin yapmış olduğu açıklama sonucunda ise bu açıklamayı yapan ilgililer hakkında iftira ve hakaret suçundan savcılığa suç duyurusunda bulunulmuş olup yargı süreci de başlatılmıştır" - AYDIN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber