Sivas'ta ilçeler sergisi ve sanat sokağı açılışı yapıldı

Sivas Kongresi’nin 94’üncü yıl dönümü kutlamaları etkinlikleri çerçevesinde ilçeler sergisi ve sanat sokağının açılışı yapıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Eylül 2013 22:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sivas'ta ilçeler sergisi ve sanat sokağı açılışı yapıldı

Sivas Kongresi'nin 94'üncü yıl dönümü kutlamaları etkinlikleri çerçevesinde ilçeler sergisi ve sanat sokağının açılışı yapıldı.

4 Eylül Sivas Kongresi'nin 94'üncü yıl dönümü Sivas'ta çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Etkinlikler kapsamında Buruciye Medresesi yanında bulunan alanda sanat sokağı ve ilçeler sergisinin açılışını Vali Vekili Salih Ayhan ve il protokolü tarafından yapıldı. Sivas'ın 16 ilçesinin yöresel kültürlerinin tanıtıldığı ilçeler sergisine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Arslan konu hakkında yaptığı açıklamada, “4 Eylül şenlikleri kapsamında ilçeler sergisi İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bünyesinde yürütülmektedir. Bu sene 45 tane stant kurduk bu statlarda 16 tane ilçemiz ve değişik sivil toplum kuruluşlarımız ve kamu kurumlarımıza stant tahsis ettik. İlçelerimizin gerek tarihsel gerek kültürel dokularını yansıttığını ilçelerde yetişen önemli tarım ürünlerini sergilediği stantlarımız mevcut hem ilçelerimizin tanıtımlarına katkıda bulunuyoruz. Hem de yörede yetişen tarım ürünlerinin tanıtımını yapmış ve halka tattırmış oluyoruz” dedi.

İlçelerin stantlarını gezen il protokolüne vatandaşlar çeşitli ikramlarda bulundu. Vali Vekili Salih Ayhan'a stant gezisinde CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'te eşlik etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber