Akdeniz'de yeşil alan çalışması

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü, bakımsızlık nedeniyle kentin siluetini olumsuz etkileyen bazı kavşak ve refüjlerde bakım, onarım ve peyzaj düzenlemesi yaptı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2013 11:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Akdeniz'de yeşil alan çalışması

Akdeniz Belediyesi kavşak ve refüjlerde çevre düzenleme ve peyzaj çalışmaları gerçekleştiriyor. Bu çerçevede bir program belirleyen birimler, Otogar girişi, Gündoğdu Mahallesi güney girişi, Zeytinlibahçe Caddesi kuzey girişi, Kurdali Kavşağı ve Hal Mahallesi Toptancılar Sitesi kavşağında çevre düzenleme ve peyzaj çalışmaları yaptı. İlk olarak Otogar girişinde bulunan refüjde biriken moloz yığınları, ekipler tarafından temizlendi. Kırılan ve kullanım ömrünü tamamlamış olan bordür taşları yenilendi, toprak takviyesi ve tesviyesi yapıldı. Akdeniz Belediyesi'nin kendi fidanlığında ürettiği çiçek, çalı türü bitki ve boylu ağaçların dikimi yapıldı. Son olarak, adı Mersin ile özdeşleşen narenciye ürünlerini simgeleyen üç adet limon figürü otogar girişi refüjüne monte edildi. Benzer çalışmaların yürütüldüğü diğer kavşak ve refüjlere toplam bin boylu ağaç ve üç bin çalı türü bitki dikimi yapıldı.

Kavşak ve refüjlerde yapılan çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmaları hakkında bilgi veren Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, Akdeniz'de yeşilin her tonunu hakim kılacaklarını ifade etti. Pek çok kavramla ilişkisi bulunan yeşilin en evrensel anlamının doğa ile özdeş olduğunu vurgulayan Başkan Türk, "Biz Akdeniz Belediyesi olarak doğaya saygılı, yeşille barışık ve ekolojik temelli bir anlayışı benimsiyoruz. Bunu da her platformda dile getirmekle kalmıyor, aynı zamanda bu yaklaşımın gereğini de yerine getiriyoruz. Bugüne kadar ilçemize diktiğimiz ağaçlar on binler, çiçekler ise yüz binlerle ifade ediliyor" dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber