Samsun'da 45 yapıya 50 bin lira ceza

Samsun İl Genel Meclisi İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı Bayram Konuş, "Samsun'da 863 adet köy ve civarındaki yapılaşmalar ile ilgili 2013 yılı Ağustos ayı itibari ile yaklaşık 180 adet kaçak yapı ihbar dilekçesi neticesinde yapılan incelemelerde 45 adet yapıya toplam 50 bin 317 lira para cezası uygulanmıştır" dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2013 19:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Samsun'da 45 yapıya 50 bin lira ceza

Samsun İl Genel Meclisi eylül ayı 4. birleşimi Başkanvekili Kaşif Aksoy başkanlığında yapıldı. Yoklama ve gündem harici evrakların görüşülmesinden sonra İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından 2013 yılı içerisinde Samsun belediye sınırları dışında kalan bölgelerde ne kadar kaçak inşaat yapıldığı, söz konusu kaçak inşaatlara uygulanan para cezalarının ne kadar olduğu ile ilgili rapor görüşüldü. Rapor hakkında bilgi veren Samsun İl Genel Meclisi İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı Bayram Konuş, "2013 yılı içerisinde ilimizde belediye sınırları dışında kalan bölgelerde ne kadar kaçak inşaat yapıldığı, söz konusu kaçak inşaatlara uygulanan para cezalarının ne kadar olduğunun ve bu uygulamaların 6360 sayılı yeni Büyükşehir Yasası çerçevesinde değerlendirilmesine dair İl Genel Meclis üyeleri tarafından verilen önerge üzerinde ve mahallinde komisyonumuzca yapılan incelemeler neticesinde 863 adet köy ve civarındaki yapılaşmalar ile ilgili 2013 yılı Ağustos ayı itibari ile yaklaşık 180 adet kaçak yapı ihbar dilekçesi neticesinde yapılan incelemelerde 45 adet yapıya toplam 50 bin 317 lira para cezası uygulanmıştır" diye konuştu.

2013 yılı içerisinde 2 adet bina ile ilgilide yıkım kararının alındığını söyleyen Samsun İl Genel Meclisi İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı Bayram Konuş, "Yetkili mercilerce yapılan kontrollerde 2013 yılında 2 adet bina için yıkım kararı alınmış, 21 adet yapı yıkım kararı alınma aşamasında olup süreç devam etmektedir. Ayrıca İl Özel İdaresi'ne müracaat eden 61 adet yapı sahibine de yapılarının ruhsatlı hale geldiğini bildirir yazı verilmiştir. Yine İl Özel İdaresi'ne intikal ettirilmiş 42 adet dosya ile ilgili işlemler ise devam etmektedir" şeklinde konuştu.

Konuş'un açıklamalarının ardından meclis gündem raporlarının okunması, gündem harici evrakların görüşülmesi ile devam ederek son buldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber