ÖSYM tebriği hak ediyor ama

ÖSYM, YDS sonuçlarını rekor sürede açıklamasına rağmen, soruları yayınlamayarak kamuoyundaki imajını yıpratıyor.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 06 Eylül 2013 19:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
ÖSYM tebriği hak ediyor ama

Teknolojik alt yapısını geliştiren ÖSYM, çok daha hızlı bir şekilde sınav sonuçlarını açıklamaya başladı.

ÖSYM Başkanı Ali Demir, geçtiğimiz yılın sonunda yaptığı açıklamada, teknolojik alt yapıyı geliştirdiklerine, kendi yazılımlarını kullanmaya başladıklarına dikkat çekmiş ve "Çok daha hızlı bir şekilde tercih sonuçlarını açıklayacağız" demişti.

Gerçekten de ÖSYM, tercih sonuçlarını 1 veya 2 gün gibi rekor sürelerde açıklamaya başladı.

Son olarak,1 Eylül tarihinde yapılan ve toplam 142 bin adayın katıldığı YDS'nin sınav soru ve cevapları 5 gün içinde açıklanabildi. ÖSYM bu yönüyle gerçekten tebriği hak ediyor.

Ancak aynı ÖSYM'nin, soru ve cevapların tümünü yayınlamayarak eksi puan aldığını da ifade etmek gerekiyor. ÖSYM her ne kadar yayınlamasa da, 142 bin adaya uygulanan bir sınavın soru ve cevaplarının birileri tarafından elde edilmesi güç olmasa gerektir. Bu ise eşitsizliğe neden olacaktır. Bu konuda büyük bir hata yapılmaktadır. Umarız ÖSYM bu konudaki kararından vazgeçer. Zira kanun ile yapılan bu düzenleme, Anayasa Mahkemesine götürülmesi halinde iptal olacaktır. Diğer kurumlar tarafından yapılan yüzlerce sınavın soru ve cevapları açıklanırken, kendisini geliştirmiş olan ÖSYM'nin, geçtiğimiz döneme ait algılarla olaya yaklaşması kabul edilemez.

* YDS Sonbahar dönemi sonuçları açıklandı
* Sonbahar YDS sınavına 142 bin aday katıldı
* YDS sınav sorularının yüzde 10'u yayımlandı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber