SSK'daki müdürler 'tek çatıya' tepkili

Haber Giriş : 25 Şubat 2006 13:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SSK MÜDÜRLERİ'NDEN TBMM'YE

"Yıllarını kuruma vermiş ve her kademede tecrübe ve deneyim kazanıp,mülakat ve sınavlardan geçerek atanmış bulunduğumuz Müdürlük görevimizi, hukukun üstünlüğüne inanarak, kamu yararı ve vatandaşların haklarını gözeten, her türlü zor şartlarda dahi işimizi en iyi şekilde yapmaya, mesai saatlerine bağlı kalmaksızın geceli gündüzlü çalışmamıza, ilkeli, dürüst ve amatör bir ruhla görev yapmamıza rağmen tasarının geçici ikinci maddesindeki düzenleme ile '' İl Müdürü, Sigorta İl Müdürü,Sağlık İşleri İl Müdürü, Sigorta Müdürü kadrolarında bulunanların görevleri bu Kanunun yayımı tarihinde sona erer ve buna ekli (2) sayılı listede ihdas edilen Uzman kadrolarına atanmış sayılırlar'' şekline dönüştürülmüştür.

Bu şekliyle statümüzün düşürülmesi bizleri derinden üzerek, onurumuzun kırılmasına, adeta cezalandırılarak mağdur edilmemize sebep olunmuştur. Üstelik kanunun yayımı tarihinde uygulanacak olması nedeniyle de bize zaman ve değerlendirme imkanı tanınmamakta, istesek dahi mevcut statümüzle emekli olabilme fırsatı bile verilmemektedir. Alt kadromuzda bulunan personelin hakları büyük oranda korunduğu gibi üstelik bizim üstümüzdeki bir göreve getirilmeleri de mümkün görünmektedir.

Tasarı ile taşra teşkilatı kadrosu içerisinde birinci sıradaki ünite amirliği statüsünden birkaç basamak aşağısındaki göreve bir kademe elemanı olarak getirilerek en azından kazanılmış haklarımız elimizden alınarak, hakka ve adalete uygun olmayan bir düzenleme ile karşı karşıya bulunmaktayız. Esasen daha üst görevlere gelinmesi,liyakat bakımından mümkün olmakla birlikte,bir şekilde buna imkan bulunulamamışsa da mevcut görevlerimizi en iyi şekilde yapabilmenin sorumluluğunu taşımanın ötesinde bir beklentimiz olmamıştır.

Halbuki sadece ''Bölge Müdürü'' unvandan dolayı aslında bizim gibi Taşra yönetici olan Emekli Sandığı Bölge Müdürlükleri ise bizim kadar yoğun işlem hacmine sahip olmamasına rağmen terfi ettirilerek 3600 ek gösterge ile taltif edilmektedir.

Bu nedenle bizim için çok önemli olan bu mağduriyetimizin aşağıda sunmaya çalıştığımız önerimiz doğrultusunda giderilerek hak ve hukukumuzun korunabilmesini en azından önceki tasarı taslağında olduğu şekilde düzenleme yapılmasının adalet ölçülerine uygun düşeceğini, alacağınız karara sığınarak sonucu ümitle bekliyoruz.

Teşkilata ve Kadrolara İlişkin Hükümler

Geçici Madde 2 '' Ö.Sigorta İl Müdürü, Sigorta Müdürü, Bağ- Kur İl Müdürü, Sağlık İşleri İl Müdürü, kadrosunda görev yapan personel kadro şartı aranmaksızın ''Bakanlık müşaviri'' olarak atanmış sayılırlar, bu madde kapsamında bulunan kadroların herhangi bir sebeple boşalması halinde hiçbir işleme gerek bulunmaksızın kadroları iptal edilmiş sayılır...''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber