Memurdan hükümete 40+40 çağrısı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Şubat 2006 13:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Memur-Sen'e bağlı Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen), 2005 toplu görüşmelerinde sosyal denge tazminatı adıyla memurlara verilmesi kararlaştırılan "40+40 YTL'-"lik ücretin, bir an önce ödenmesi çağrısında bulundu.

Eğitim-Bir-Sen'e bağlı memurlar, bugün sabah saatlerinde, Kızılay Güvenpark'ta toplanarak hükümeti protesto etti. Ellerinde "40 YTL'miz nerede" ve "Hükümet imzanın arkasında dur" yazılı pankart taşıyan grup adına basın açıklaması yapan Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, hükümeti verdiği sözleri yerine getirmeye davet etti. Gündoğdu, 2005 toplu görüşmelerinde memurlar olarak hükümetle vardıkları mutabakata göre sosyal denge tazminatı adıyla, Ocak 2006'dan itibaren 40 YTL ve Temmuz 2006'dan itibaren de 40+40 YTL ödenmesinin kararlaştırıldığını hatırlattı.

Bu kararın 1 milyon 370 bin memuru ilgilendirdiğine işaret eden Gündoğdu, yine toplu görüşmelerde karara bağlanan herhangi bir sendikaya üye olan her memura aylık 5 YTL "Örgütlülük Ödeneği" verilmesi konusunda da hiçbir adım atılmadığını bildirdi. "Bu uygulama da 1 Ocak 2006'dan itibaren başlayacaktı ama ne yazık ki söz konusu ödemelerin yapılması için gerekli kanun hala çıkarılmamıştır" diyen Gündoğan, hükümetin 2005 yılı toplu görüşmelerin verilen sözleri yerine getirmediğini kaydetti.

Gündoğan, "Toplu görüşmeler laf olsun diye yapılmıyor. Biz Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen olarak altına imza koyduğumuz her kararın gününde yerine getirilmesinin takipçisiyiz. 40+40 YTL ve ayda 5 YTL olan Örgütlülük Ödeneği'nin Mart maaşlarına yetiştirilmesi için ilgili yasal düzenleme acilen yapılmalıdır. Ödemeler mutlaka 1 Ocak'tan itibaren geçerli olmalıdır. Bu da gösteriyor ki bundan sonraki görüşmelerde ilk talebimiz toplu sözleşme hakkını almak olmalıdır" diye konuştu.

Gündoğan, 2004 yılı toplu görüşmelerinde söz verilen "disiplin suçlarının affı" konusunda da henüz bir adım atılmadığından yakınarak, hükümeti verdiği sözleri yerine getirmeye çağırdı. Gündoğan, "Toplu görüşmelerden sorumlu yöneticiler başta olmak üzere hükümeti, memurların talep ve beklentilerini bir an önce yerine getirme konusunda hassasiyete davet ediyoruz" diye konuştu.

Eğitim-Bir-Sen'e bağlı grup, basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber