Memurun dikkati vurgunu önledi

Bir vatandaşın arsasını sahte tapu düzenleyerek satışa çıkaran 5 kişi, şüphelenen görevli memurun imzaları incelemesiyle yakalandı

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 08 Eylül 2013 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Memurun dikkati vurgunu önledi

EMİR SOMER

İstanbul'da sahte tapu belgesi düzenleyip, Almanya'da yaşayan vatandaşın arsasını satışa çıkartan 5 kişi, imzalar karşılaştırılınca yakayı ele verdi. Şüphelilerin tapuda çalışan 2 memurla, kendilerine yardım etmeleri için 100 bin liraya anlaştıkları iddia edildi. Olay, geçen salı sabahı ortaya çıktı.

SAHİBİ ALMANYA'DA

İddiaya göre; Almanya'da yaşayan emekli B.A.'nın (62), İstanbul'da yaşayan oğlu E.A. adına sahte tapu belgesi düzenleyen 5 kişi, B.A.'nın Ataşehir'deki arsasını "1 milyon 200 bin lira" fiyat biçerek satışa çıkardı. Şüpheliler, müteahhit Ali T. (48) ile arsa için 970 bin liraya anlaşma sağladı. 3 Eylül sabahı alıcı Ali T. ile şüpheliler Üsküdar Tapu Müdürlüğü'nde buluştu. Satış esnasında tapu müdürlüğünde görevli memur D.K., geçmişe yönelik imzaları karşılaştırdı ve belgeler arasında farklılık sezdi.

100 BİN LİRA RÜŞVET TEKLİF ETTİLER

Olayın ortaya çıkması sonucu olay yerine çağırılan Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, sahte tapu belgesi düzenleyerek satışı gerçekleştirmek üzere olan İlhan İ., Ömer Ö. ve Eray Y. ile 34 yaşındaki Haydar İ. ve Sinan A.K.'yi (42) gözaltına aldı. Polis şüphelilerin, tapu dairesinde çalışan 2 kişiye olayda kendilerine yardımcı olmaları karşılığında 100 bin lira rüşvet teklif ettiğini, iki taraf arasında anlaşma sağlandığını tespit etti. Emlakçı olduğu öne sürülen şüphelilerden Eray Y. ile irtibatları saptanan memurlar A.Y. ile N.Y. de ekipler tarafından gözaltına alınarak, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Olayla ilgili yakalanan 7 şüpheli, Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber