İkinci kazanın hayatını karartmasına izin vermedi

Aydın'ın Umurlu Beldesi'nde, geçirdiği trafik kazası sonucu 22 yyıldır yaptığı terzilik ve konfeksiyonculuk işini kaybeden 51 yaşındaki Süleyman Şal, tekrar işini kurmak için kaydını yaptırdığı Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi kursu öncesi düşüp sağ bacağını kırdı. İkinci kazanın hayatını karartmasına izin vermeyen Şal, bacağı alçılı halde Kuşadası'ndaki kursa katılıyor.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 08 Eylül 2013 11:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İkinci kazanın hayatını karartmasına izin vermedi

Umurlu Beldesi'nde 22 yıldır konfeksiyonculuk ve terzilik yapan Süleyman Şal, yaklaşık 5 yıl önce geçirdiği trafik kazasında yaralandı. Tedaviye alınan evli 2 çocuk babası Şal, bu süreçte, çalışanlarının işi bırakması nedeniyle işini ve birikimlerini kaybetti. İyileştikten sonra çeşitli denemeler yapmasına rağmen bir türlü başarılı olamayan Şal, bir süre önce Kuşadası Ticaret Odası ile Aydın İşkur İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen KOSGEB Destekli Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi kursu açılacağını öğrendi. Hemen kursa kaydını yaptıran Şal, geçen hafta çarşamba günü başlayacak kurstan bir gün önce, yürüdüğü sırada düşüp sağ bacağını kırdı.

BACAĞI ALÇILI KURSA KATILIYOR

Olayın ardından hastaneye kaldırılan Süleyman Şal'ın sağ bacağı komple alçıya alındı ve evde dinlenmesi istendi. Ancak ikinci kazanın hayatını karartmasına izin vermeyen Şal, çocuklarının da yardımıyla her gün 70 kilometrelik mesafeyi kat edip Kuşadası'na geliyor ve eğitimlere katılıyor. Yaşadıklarını anlatan Şal şunları söyledi:

"22 yıl yaptığım işi, kaza geçirdikten sonra çalışanlarımın işi bırakması nedeniyle kaybettim. Çok güzel bir işim vardı. Ancak kazanın ardından hayatım karardı. Her şey alt üst oldu. Büyük kayıplar yaşadım. Ancak çok sevdiğim ve aşık olduğum işimi tekrar kurmak için KOSGEB destekli Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'ne başvurdum. Kuşadası'nda kursların başlamasına bir gün kala düşüp bacağımı kırdım. Bir kazanın daha hayatımı mahvetmesine izin veremezdim. Bacağım alçıya alınır alınmaz Kuşadası'nın yolunu tuttum. Bu kez kararlıyım. Ailem ve en önemlisi birlikte kursa gittiğim, hemen hepsini yeni tanıdığım kursiyerlerin büyük desteği var. Kursu tamamlayacağım."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber