Disiplin affı bu hafta görüşülecek. Meclisin bu haftaki gündemi...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Şubat 2006 00:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meclis, bu hafta, gündemindeki tasarı ve tekliflerin yasalaşması için yine yoğun bir mesai yapacak.

TBMM Genel Kurulu, bu hafta da Salı ve Çarşamba günleri 15.00-21.00, Perşembe günü 14.00-21.00 saatleri arasında çalışacak.

Genel Kurul bu haftaki çalışmalarına, 2 yasa teklifi ve 3 uluslararası anlaşmanın görüşmeleriyle başlayacak.

Genel Kurul, 28 Şubat Salı günü, İzmir'deki Dünya Üniversitelerarası Spor Oyunları (Universiade) Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni görüşecek. Teklif, İzmir Universiade Oyunları Hazırlık ve Düzenleme Kurulu'nun tasfiyesinden sonra, taraf olduğu her türlü hukuki işlemlerin, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne devrini öngörüyor.

Aynı gün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na bağlı İETT'nin toplu taşıma amacıyla, özel sektörden uzun süreli otobüs kiralamasına imkan veren kanun teklifinin ele alınması bekleniyor.

Türk Tabipleri Birliği Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun teklifi de Salı günü ele alınacak.

Salı günü 3 uluslararası sözleşme de Genel Kurul'da ele alınacak.

20 bin 543 memuru ilgilendiren, Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Bazı Disiplin Cezalarının Affı Hakkında Yasa Tasarısı'nın görüşmelerine ise 1 Mart Çarşamba günü başlanması bekleniyor.

Türkiye sınırları içerisinde at yarışları düzenlemeye, yurtiçinde ve yurtdışında düzenlenen yarışlar üzerine müşterek bahis kabul etmeye, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nı yetkili kılan, At Yarışları Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı da aynı gün ele alınacak.

Gelir vergisi oranlarında indirim öngören ve yatırım indirimi uygulamasını kaldıran yasa teklifinin 2 Mart Perşembe günü Genel Kurul gündemine gelmesi bekleniyor.

Genel Kurul'da aynı gün Çevre Yasası'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Yasa Tasarısı'nın da ele alınması bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber