Minik öğrenciler uyum eğitimine başladı/ Video

2013-2014 eğitim-öğretim yılı 16 Eylül Pazartesi günü başlayacak.

Haber Giriş : 09 Eylül 2013 09:54, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İlkokul birinci sınıf öğrencileri ise bugünden başlayarak bir haftalık uyum eğitimine alındı.

İlkokul 1. sınıfa yeni kayıt yaptıran minik öğrenciler, bugün ders başı yaptı. İlkokul birinci sınıf öğrencileri sabah erken saatlerde anne ve babalarıyla birlikte eğitime başlayacakları okullara gitti. Okul bahçesine girdiklerinde heyecanlı olan minikler daha sonra sınıflarına geçti. Okul kapısında oldukça heyecanlı oldukları gözlenen minik öğrenciler velilerinin elini bir an olsun bırakmadı. Minik öğrenciler, okula başlamanın güzel olduğunu anlattı. Bir öğrenci velisi ise çocuğundan çok kendisinin heyecanlı olduğunu belirtti.

İlk derse anne ve babalarıyla girdiler

- 45 bin okul öncesi ve 1. sınıf öğrencisinin ders başı yaptığı Antalya'da öğrenciler ilk derslerine aileleriyle girdi

ANTALYA (AA) - Okul öncesi eğitim ve 1. sınıfa başlayan 45 bin öğrencinin dersbaşı yaptığı Antalya'da öğrenciler ilk derslerine aileleriyle girdi.

Okul öncesi ve ilkokul 1. sınıf öğrencilerinin okula iyi bir başlangıç yapabilmeleri için uygulanan ''uyum programı'' kapsamında 45 bin okul öncesi ve 1. sınıf öğrencisi Antalya'da ders baştı yaptı.

Okul önlerinde ilk ders zili için bekleyen öğrenciler ve ailelerin oldukça heyecanlı olması dikkati çekti. İlk olarak sınıfları ve öğretmenleri belirlenen öğrenciler, ardından sınıflara girerek arkadaşları ve öğretmenleriyle tanıştı. Bazı öğrencilerin sırada anneleriyle birlikte oturması dikkati çekti.

Antalya Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, AA muhabirine yaptığı açıklamada uyum programının yeni başlayan öğrenciler için oldukça faydalı olduğunu söyledi. Öğrencilerin bu program kapsamında 1 hafta önce eğitim ve öğretim yılına başladıklarını hatırlatan Gülay, programın amacının öğrencilerin sınıflara ve okula olan yabancılığının geçmesi ve diğer öğrenciler gelmeden önce eğitim hayatına alışmaları olduğunu ifade etti. Gülay, ailelere de bu sürede büyük görevler düştüğünü kaydetti. Gülay, öğrenci ve öğretmenlere yeni eğitim ve öğretim yılında başarı diledi.

CHA - AA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber