İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

3 bin öğretmen kadrosu boş kaldı

Milli Eğitim Bakanlığı 40 bin öğretmenin ataması bilgisayar kurasıyla gerçekleştirildi. Bu sene ilk kez düzenlenen Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi'ne göre atama yapıldı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 09 Eylül 2013 11:55, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanı İnsan Kaynakları Genel Müdürü atamalarla ilgili açıklamalarda bulundu

19 BRANŞTA BOŞ KADRO YOK

Atama sonuçları, MEB'in www.meb.gov.tr internet adresinden öğrenilebilecek. MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hikmet Çolak, 145 öğretmen branşından 87 branşta alım yapıldığını söyledi. 19 branşta boş kadro bulunmadığını, 37 branşta sınava giren olmadığını kaydeden Çolak, “60 barajımız var. 98 bin başvurudan 40 bin atama yapılacak. 3 bin branş boş kalacak. Boş kalan yerlere gitmek isteyen öğretmen adayları bu atamaları, bu atamanın ardından yapılacak. Bu 40 atamanın yüzde 50'si doğu ve güneydoğuya atanacak.” diye konuştu.

Çeşitli programları nedeniyle İstanbul'da bulunduğunu belirten Çolak, “Son 10 yılda Milli Eğitim Bakanlığı olarak 408 bin öğretmen ataması yaptık. Bu cumhuriyet tarihinin en büyük kamu atamasıdır. Son 10 yılda öğretmenlere yönelik çok ciddi çalışmalara yapıldı. İnşallah zaman içinde bunları yapacağız. Bu atamalarda bir kısım adayımız sevinecek bir kısmı üzülecek. Ama üzülenlere de her şeyin hayırlısı olsun demek istiyorum. Soncu ne olursa olsun bunun hayırlı olmasını diliyorum. Atanacak öğretmenleri şimdiden tebrik ediyorum,. Yeni atanan öğretmenlerin 11 Eylül de uyum eğitimi başlayacak. O uyum eğitimlerinde birlikte olacağız. Şimdiden atanacak arkadaşlarımıza başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından bilgisayar kurasıyla atamalara geçildi. Atamaları MEB Bakan Yardımcısı Orhan Erdem ve MEB Müsteşarı Yusuf Tekin yaptı.

KADROLAR 2 GÜN İÇİNDE AÇIKLANACAK

Yusuf Tekin: Değerli arkadaşlar, atama sonrası boş kalan 3000 e yakın kontenjan için yeni bir değerlendirme yapıyoruz. İki gün içinde ilan edeceğiz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber