8 bin öğrenciye eğitim seti

Milli Eğitim Bakanlığı’nın, çocukların okul kaygılarını gidermek ve onları okul ortamına alıştırmak amacıyla 1. sınıflar için bugün başlattığı uyum eğitimi renkli görüntülere sahne oluyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Eylül 2013 21:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
8 bin öğrenciye eğitim seti

Milli Eğitim Bakanlığı'nın, çocukların okul kaygılarını gidermek ve onları okul ortamına alıştırmak amacıyla 1. sınıflar için bugün başlattığı uyum eğitimi renkli görüntülere sahne oluyor. Her yıl olduğu gibi Sancaktepe Belediyesi okula yeni başlayan tüm 1. sınıf öğrencilerine eğitim seti dağıttı.

Her yıl eğitme desteğini artırarak devam ettiren Sancaktepe Belediyesi, bu yıl da Sancaktepe genelinde 8 bin 110 birinci sınıf öğrencisine kalem, silgi, kalemtıraş ve kalemlikten oluşan eğitim seti dağıttı. Sabah saatlerinde okulları dolaşan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Edem, minik öğrenciler ile sohbet etti. Ayrıca İhtiyaç sahibi bazı öğrencilere ise kırtasiye ve okul çantası dağıtımı da yapıldı. Dağıtımlar esnasında eğitim ve öğretimin önemine değinen İsmail Erdem, “Okullarımızın amacı öğrencilerimizi hayata ve geleceğe hazırlamaktır. Aileden sonra kişinin toplumsal hayatta rol almaya hazırlanmasındaki basamak ilköğretimdir. Bu noktada okullarımız bir eğitim ve öğretim yuvası olarak insanın yetiştirildiği yerlerdir. Ömür boyu gerekli olan bilgi ve becerilerin temeli ilköğretimde atılır” dedi. Belediye olarak eğitime çok büyük önem verdiklerini belirten başkan İsmail Erdem, “Hedefimiz, geleceğimiz olan öğrencilerimizi ülke değerlerinin ve eğitiminin genel amacı doğrultusunda en iyi şekilde yetiştirilmesine katkıda bulunmaktır” diye konuştu. İsmail Erdem ayrıca, eğitim ve öğretim yılının tüm eğitim camiasına hayırlı olması temennisinde bulunarak, “Başta öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz olmak üzere, velilerimize ve tüm milli eğitim camiasına sağlık ve başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

YARDIMLAR SÜRECEK

Diğer yandan, eğitime katkı olarak Sancaktepe Belediyesi önümüzdeki hafta bin 500 ihtiyaç sahibi öğrenci için okul formaları, çanta ve kırtasiye setleri dağıtımı yapacak.

Sancaktepe'de eğitim başarısının artmasına yönelik planlanan çalışmalar kapsamında, yaz döneminde, boya ve temizlik malzemesi desteğinin yanı sıra, okulların park ve bahçelerinin düzenlenmesi çalışmaları yapıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber