Bakan Çelik'e üniversitede protesto

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Şubat 2006 12:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, üniversite öğrencileri tarafından "Eğitim hakkını satanlar üniversiteleri şirkete dönüştürenler, üniversitemizi terk edin. ?Siz tüccarsınız burada yeriniz yok'' sloganları ile protesto edildi.

Bakan Çelik, Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü'nde düzenlenen "Globalleşme ve Eğitim Konferansı"na katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Çelik, globalleşmenin önüne geçilemez bir akarsu olduğunu belirterek, bunun eğitim alanına da yansımaları bulunduğunu söyledi.

PROTESTO

Çelik, konuşmasına devam ettiği sırada bir grup öğrenci tarafından protesto edildi. Protestocu öğrenciler, "Eğitim hakkını satanlar üniversiteleri şirketlere dönüştürenler, üniversitemizi terk edin" şeklindeki tepki gösterdi.

Tepkilere aldırmadan konuşmasını sürdüren Çelik, protestoların daha da artması üzerine "Beni dinler misiniz?" şeklinde uyarıda bulundu. Bu sırada protokolde oturan Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyelerinden Doç. Fuat Ercan'ın da öğrencilere destek vererek "Antidemokratik bir tavır sergiliyorsunuz. Bırakın öğrenciler tepkilerini dile getirsinler" demesi üzerine Bakan Çelik, "Siz Ankarü Üniversitesi'nin kadrolu eylemcileri misiniz her yerde karşımıza çıkıyorsunuz" diyerek konuşmasını kesti ve kürsüden indi.

Daha sonra salondan ayrılarak makam aracına giden Çelik'e yönelik protestolar üniversite kampüsünden ayrılmasına kadar devam etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber