Muş'a 964 öğretmen atandı

Muş Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından dün yapılan öğretmen ataması ile Muş’a 964 öğretmen atandığını söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Eylül 2013 22:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Muş'a 964 öğretmen atandı

Muş Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından dün yapılan öğretmen ataması ile Muş'a 964 öğretmen atandığını söyledi.

Tatlı, ilde öğretmen açığının giderilmesi için çalışmaların devam ettiğini söyleyerek, Muş'a, çoğunluğu branş öğretmeni olmak üzere 964 öğretmenin atandığını vurguladı. Norm kadro açığının bin 144 olduğunu belirten Tatlı, bakanlık tarafından yapılacak olan ikinci bir atama ile norm kadro açığının doldurulacağını kaydetti. Tatlı, “Şu an için Muş'ta çocuklarımızın eğitim ve öğretimini olumsuz etkileyecek hiçbir sıkıntı bulunmuyor. Milli eğitim olarak elimizden geldiği kadarı ile sıkıntıları asgariye indirdik. Var olan sıkıntılar ise çocuklarımızı kesinlikle olumsuz etkilemeyecektir” dedi.

Tek atamada Muş'a ilk defa bu kadar öğretmen atandığını belirten Tatlı, “Bu atama ile branş öğretmeni açığımız kalmadı. Psikolojik danışman ve Rehberlik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Sosyal Bilgiler, Türk Dili ve Edebiyatı, ortaöğretim matematik branşlarında sıkıntımız olmayacak. Sınıf öğretmenleri dışında sıkıntı yaşamayacağız. Bu sorunu da imkanlarımızla çözmeye çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Muş Milli Eğitim Müdürlüğü olarak eğitim öğretime hazır olduklarını söyleyen Tatlı, “Bu yıl eğitim öğretime kazandırdığımız okullar ile fiziki sıkıntılarımızı giderdik. Biz çocuklarımızın daha iyi ortamlarda daha iyi öğretmenlerle eğitim görmesi için gayret gösteriyoruz. Bunun için Sayın Valimizin talimatları ile her türlü imkanımızı öğrencilerimiz için seferber etmiş durumdayız. İnşallah bakanlığımız tarafından yapılacak olan ikinci bir atama ile sınıf öğretmeni açığımızı da kısmi oranda kapatmış olacağız” diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber