Kırıkkale' Emniyet Müdürlüğü'nden 'okul polisi' projesi

Kırıkkale İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal, her yıl olduğu gibi 2013-2014 eğitim-öğretim yılında da okul polisi projesi kapsamında kentteki 24 lise ve bir ortaokulda 20 motorize ekip ve 1 yaya devriyenin görevlendirildiğini söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Eylül 2013 23:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kırıkkale' Emniyet Müdürlüğü'nden 'okul polisi' projesi

Kırıkkale İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal, her yıl olduğu gibi 2013-2014 eğitim-öğretim yılında da okul polisi projesi kapsamında kentteki 24 lise ve bir ortaokulda 20 motorize ekip ve 1 yaya devriyenin görevlendirildiğini söyledi.

2013-2014 eğitim-öğretim yılının 16 Eylül tarihinde başlayacağını hatırlatan Kırıkkale İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal, kent merkezinde İl Emniyet Müdürlüğü tarafından önceki yıllarda olduğu gibi bu yılda çeşitli tedbirlerin alındığını kaydetti.

24 lise ve bir ortaokulda 20 motorize ekip ve 1 yaya devriyenin görevlendirildiğini söyleyen Kartal alınan tedbirleri şöyle sıraladı; görevlendirilen ekiplerin okul idarecileri ile koordineli bir şekilde okul çevresinde koruyucu ve önleyici güvenlik önlemleri alarak, çocukların madde bağımlılığı ve diğer zararlı alışkanlıklara karşı korunması, ruhsal ve bedensel yönden olumsuz unsurlardan korunması, öğrencilerin yasa dışı örgütsel ve ideolojik faaliyetlerin etkilerinden uzak tutulması ve okulların yakın çevresinde bulunan umuma açık yerlerin, internet kafelerin, elektronik oyun salonları ile park ve bahçelerin denetlenmesini yaparak öğrencilerin şiddet olaylarından uzak tutulmasını sağlayacak tedbirleri alarak ülkenin geleceği çocuklarımıza güvenli bir eğitim öğretim ortamı sağlayacaklarını belirtti.

Rütbeli personelin ise il merkezinde bulunan ilk, orta ve lise düzeyinde okullara sorumlu “irtibat görevlisi” olarak görevlendirildiğini dile getiren Kartal, "İrtibat görevlilerimiz sorumlu bulundukları okulları sık sık ziyaret ederek, okullar ve çevresinde alınacak tedbirlerle ilgili okul idarecileri ile görüş alış verişinde bulunacaklardır. İl merkezinde bulunan 2 lisede birer polis memuru 'okul polisi' olarak görevlendirilmiş, görevlendirilen personel eğitim öğretim saatleri içerisinde okul idarecileri irtibat halinde bulunarak okul içi ve çevresinde eğitim ve öğretimi olumsuz yönde etkileyecek konulara karşı tedbir alacaklardır" diye konuştu.

Eğitim öğretim dönemimin başlamasından sonra okul taşıtlarının da trafiğe katılması nedeniyle trafik yoğunluğunun artış göstermesi beklendiğini dile getiren Kartal, "Bu kapsamda öğrencilerin ve okul taşıtlarının karıştığı trafik kazalarını önlemek ve çocuklarımızın güvenli bir trafik ortamında eğitim ve öğrenimlerini sağlamak amacıyla trafik kurallarına uymayı bir yaşam tarzı olarak kazandırmak ana hedefimiz olacaktır. Servis sürücülerinin taşıma hizmetlerini yerine getirirken uyması gereken kurallar hakkında eğitim çalışmaları yapılacak, öğrenci, veli ve okul idarecilerinin servis hizmetlerinden yararlanırken nelere dikkat etmeleri gerektiği hakkında eğitim ve bilgilendirme toplantıları düzenlenecek, ayrıca yapılan çalışmalara ilimizde mevcut görsel, işitsel ve yazılı basının aktif olarak katılması sağlanacaktır. Okul önlerinde gerekli trafik tedbirleri alınarak ve okul servis araçları hassasiyetle denetlenecektir” ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber