Engelliler için Engelsiz Yaşam Merkezi kuruluyor

Projesi İl Özel İdaresi tarafından çizilen ve BAKKA tarafından 749 bin TL’si hibe ile desteklenen Karabük İl Özel İdaresinin de 250 bin TL katkı verdiği Engelsiz Yaşam Merkezinin ihalesi 27 Eylül tarihinde atılacak.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Eylül 2013 23:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Engelliler için Engelsiz Yaşam Merkezi kuruluyor

Projesi İl Özel İdaresi tarafından çizilen ve BAKKA tarafından 749 bin TL'si hibe ile desteklenen Karabük İl Özel İdaresinin de 250 bin TL katkı verdiği Engelsiz Yaşam Merkezinin ihalesi 27 Eylül tarihinde atılacak.

İl Özel İdare Genel Sekreteri Hakan Eski ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Durmuş Ali Daldallı, Safranbolu Yazıköy'de yapılacak olan Engelsiz Yaşam Merkezi ile ilgili olarak basın bilgilendirme toplantısı düzenledi.

İl Özel İdaresi Meclis toplantı salonunda düzenlenen toplantıda proje ile ilgili bilgi veren Genel Sekreter Hakan Eski, İl Özel İdaremiz ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüzce ortaklaşa hazırladığımız “Engelsiz Yaşam Merkezi” projemiz BAKKA tarafından onaylandı. BAKKA tarafından hibe ile desteklenecek miktar 749 bin TL ve İl Özel İdaresi tarafından yapılacak katkı ise 250 bin 156 lira TL'dir. Merkezin yapım süresi 18 ay. Projenin toplam maliyeti 3 milyon TL civarında olup geri kalan kısmı ise Valimizin destekleri ile hayırseverlerden karşılanacaktır” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Durmuş Ali Daldallı Safranbolu'ya bağlı Yazıköy'e yapılacak Engelsiz Yaşam Merkezinin bir adet idari ve eğitim binasının yanı sıra 5 yaşam evinden oluşacak. Her yaşam evi 12 kişi kapasiteli olup yılın 365 günü burada kalacaklar ve eğitim ve rehabilitasyonda görecekler” dedi.

İnsanın en büyük engelinin düşünce ve duygularda olduğunu da anlatan Daldallı, “İnsan isterse her türlü engeli aşacağına inanıyoruz.Bizde Karabük Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak engelli kardeşlerimizin türlü engelleri aşmasında katkı sunacak bir eğitim rehabilitasyon merkezinin yapılması için ihale tarihinin zamanını açıklıyoruz. 27 Eylül'de bu yaşam merkezinin ihalesi yapılacak.Şimdiden Karabük'e hayırlı olsun” ifadesinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber