Yalova'da öğretmen sayısı arttı

Yalova öğretmen sayısı bakımından Türkiye'nin en şanslı illeri arasında.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Eylül 2013 11:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yalova'da öğretmen sayısı arttı

Yalova öğretmen sayısı bakımından Türkiye'nin en şanslı illeri arasında. Birçok ilde öğretmen açığı yaşanırken, Yalova'da öğretmen sayısı arttı.

2013-2014 eğitim ve öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala ildeki okul müdürleri Uygulama Oteli'nde düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Yalova Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman, Yalova'nın bütün yurtta yapılan öğretmen tayinlerinden karlı çıktığını söyledi. Yalova'dan tayin isteyerek ayrılan öğretmen sayısının 54 olduğunu dile getiren Yurtman, bunun karşılığında Yalova'ya bu yılki atamalarla 69 yeni öğretmen gönderildiğini söyledi.

Birçok ilde öğretmen açığı olduğuna dikkat çeken Yurtman, "Türkiye'de birçok il derslere girecek öğretmen bulmakta zorlanıyor. Yalova bu anlamda çok şanslı. Şu anda öğretmen sayımız ihtiyaçtan fazla. Biz ise öğretmenlerimizi derse sokacak okul bulmakta zorlanıyoruz. Bu yıl 54 öğretmen tayin isteyip ayrıldı. 69 yeni öğretmen tayini yapıldı. Şu anda Yalova'da 2 bin 380 öğretmen var. Bu elbette ki eğitim kalitesini önemli katkılar sağlayacak" dedi.

Toplantıda yeni uygulamaya girecek performans değerlendirme sistemi ile ilgili de bilgi veren Yurtman, "Artık okullarda sadece öğrencinin performansı değerlendirilmeyecek. Bundan sonra öğretmenlerin performansları da değerlendirmeye tabi tutulacak. Her okul başarı için yarışacak. Müdürlerimiz de, biz de öğretmenlerimizin performanslarını yakından takip edeceğiz. Biz çocuklarımızın geleceğini şekillendiren eğitimi çok önemsiyoruz. Aileler çocuklarını bize teslim ediyor. Eğer bu çocuklar iyi eğitilmiyorlarsa bu bize verilen görevin hakkını veremediğimizi gösterir" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber